Sallad med bakad blomkål, picklad rödlök, svartkål, persilja och mandel
En god och matig sallad med härligt syrlig picklad rödlök.
6 personer
Ingredienser:
1 blomkålshuvud
1 dl olivolja
1/2 dl äppelvinäger
salt och nymald peppar
5 stjälkar av svartkål
5 kvistar bredbladig persilja
25 gram mandel
Gör så här:
Ta bort bladen på blomkålen, låt de fina bladen kvar.
Lägg blomkålen i en ugnsäker form och ringla över äppelvinäger, olivolja och lite salt.
Sätt in blomkålen i ugnen och grädda i 25-30 minuter på 180 grader, så att det blir en fin gyllene yta. Den ska vara mjuk men fortfarande behålla lite kärna i mitten.
Ta ut blomkålen från ugnen och låt den svalna lite.
Ta fram svartkålen och persiljan, skölj i kallt vatten och låt vattnet rinna av ordentligt. Skär i bitar och lägg i en skål. Skär blomkålen i grova bitar och blanda med svartkål, persilja och hackad mandel. Lägg upp på ett fat. Ringla över olivolja, äppelvinäger, salt och nymald peppar. Toppa med med picklad rödlök och servera med ett gott bröd.
Picklad rödlök
1 rödlök
2 msk äppelvinäger
1 tsk Akacia honung
lite salt
Skala rödlöken, skär i halvor halvor och strimla fint.
Lägg i en skål tillsammans med vinäger, honung och salt. Blanda ordentligt och låt löken marinera i 15 minuter så att smaken mildras men löken fortfarande behåller sin spänst.
Mer från {{slotProps.categoryNames}}
Hitta din köksstil
Gör vårt enkla test och skapa en personlig moodboard. Det tar inte mer än 2 minuter.
Starta testetDesign
Ett formspråk med fokus på detaljer, material och nya lösningar.
Hållbarhet
Sveriges bredaste utbud av Svanenmärkta kök, tillverkade i Tidaholm.
Expertis
Vi hjälper dig att skapa ditt unika kök från design till montering.
Boka ett möte med en köksdesigner
Vi lyssnar på dina behov och köksdrömmar och skapar en 3D-ritning med prisförslag direkt under mötet.
*Lokala avvikelser kan förekomma i tillgänglighet för hembesök.