Marbodal Lindö - kök - kökslucka målad i frö en greige kulör

Information om leveranssituationen

Vi vill här ge en uppdatering runt leveranssituationen och de förseningar som tyvärr har drabbat många av er kunder.

Vi vill alltid att köksresan tillsammans med oss ska vara så enkel och smidig som möjligt, men den senaste tiden kan vi konstatera att det inte alltid har sett ut så. Vi är väl medvetna om att ni är många som väntar på era nya kök och har gjort det alldeles för länge. Vi har inte nått upp till våra högt ställda mål för hur det ska vara att köpa ett kök från Marbodal. Det vill vi verkligen be om ursäkt för.

De förseningar vi har sett bottnar framförallt i extrema, externa omständigheter som vi inte kunde förutse. Dels direkta effekter av pandemin i form av en hög sjukfrånvaro, men också följdeffekter som skapat en tuff situation för de flesta företag inom tillverkningsindustrin. Till exempel tvingades många underleverantörer ute i Europa stänga ner helt under pandemin, något som resulterat i leveransstörningar och brist på nödvändiga komponenter. Som om inte detta var nog, utbröt ett krig i vår absoluta närhet som följts av en skenande inflation och en allt djupare lågkonjunktur som också påverkar leveranssystem och materialtillgång i hela Europa.

Detta är ingen ursäkt, men en förklaring till varför situationen uppstått. Nöjda kunder är och kommer alltid att vara vårt främsta mål och drivkraft. Vi har en omfattande åtgärdsplan som gjort att vi nu har uppnått en ökad stabilitet och en hållbar beläggningsgrad och vi är bättre förberedda om vi skulle stöta på tillkommande problem i framtiden.

Under första kvartalet 2023 bedömer vi att vi ska ha avverkat den största delen av de försenade leveranserna och under våren räknar vi med att vara tillbaka på en leveranspunktlighet där vi vill vara.

Vi vill än en gång be om ursäkt för de eventuella problem som förseningarna orsakat och vi gör allt vi kan för att ni som väntar inom kort kommer att få se er köksdröm bli verklighet.

Chatta med oss

Vi finns här och besvarar dina frågor, vardagar 09.00-20.00, helger 10.00-18.30