Kök Fagerö Tall. Köksö. Bänkskiva Marmor i laminat. Knoppar i marmor  med rostfri fot.
Kök Fagerö Tall. Köksö. Bänkskiva Marmor i laminat. Knoppar i marmor  med rostfri fot.

Marbodals hållbarhetsarbete

Vårt hållbarhetsarbete är mycket viktigt för oss på Marbodal. Genom vårt arbete vill vi bidra till en mer hållbar framtid för människor och miljö, både vad gäller designen men även materialval, tillverkningsmetoder och transporter. Svanenmärkta produkter är inte bara ett omsorgsfullt val för miljön. Det är också ett smart val då köket klarar hårda funktions- och kvalitetskrav.​​

Hållbarhet handlar även om att kunna leva klimatsmart i sitt kök, därför utvecklar vi produkter som underlättar källsortering och minskar matsvinn - allt för att du ska känna att du gör en insats - varje dag.

Hållbar livsstil i köket

Allt fler konsumenter tar varje dag aktiva val som främjar klimatet och miljön. Köket är en plats där vi spenderar mycket tid och där det finns stora möjligheter att leva hållbart. Här bjuder vi på olika tips och råd om hur du kan leva hållbart i köket samt om hur du kan renovera ditt kök på ett hållbart sätt. 

Vi tror att man kan göra skillnad - i stort och smått.

Läs mer

Svanenmärkta kök

Marbodal erbjuder Sveriges bredaste sortiment av Svanenmärkta kök. Svanen är en miljömärkning som hjälper konsumenten att göra bra val för miljön. Du får en produkt som har klarat av hårda miljö-, hälso-, kvalitets- och funktionskrav. Med andra ord produkter som håller länge och där du kan vara trygg i att du har ett kök som innehåller minimalt med farliga kemikalier och som bidrar till en sundare inomhusmiljö i ditt hem.

Läs mer

Lucka Fagerö  Frö i gråbeige kulör. Bänkskiva Mullvad Matt i laminat. Handtag Bell svart. Längs väggen en kökssoffa av köksskåp samt långa öppna hyllplan med plats för allt du behöver i kökslivet.

Vårt hållbarhetsarbete och fokus

Hållbara materialval - Material från källor med begränsad påverkan på människa och miljö.

Produktansvar - Produktsäkerhet och produktutveckling som beaktar människa och miljö samt transparent produktspecifikation.

Ansvarsfulla inköp - Urval, uppföljning och granskning av leverantörer med respekt för mänskliga rättigheter, miljö och affärsetik som grund.

Arbetsvillkor, hälsa och säkerhet - Säkra arbetsplatser med rättvisa villkor där respekt för mänskliga rättigheter, individen och mångfald främjas.

Minskad klimatpåverkan och hållbar resursanvändning - Minskad klimatpåverkan i livscykeln, effektiv resursanvändning, återvinning och avfallshantering.

Affärsetik och anti-korruption - Arbetssätt och förhållningssätt för att säkra lagefterlevnad, främja transparens och säkerställa god affärsetik i värdekedjan.

Läs mer om vårt hållbarhetsansvar eller Nobias hållbarhetsarbete

Prenumerera på våra kökstips

Du får mail med erbjudanden, inspirerande artiklar, tips & råd.

Vänligen ange e-postadress

Något har gått fel. Vänligen försök igen senare eller kontakta närmaste marbodalkontor.

Tack för din prenumeration!

Se integritetspolicy här. Du kan alltid avanmäla dig från nyhetsbrevet genom att klicka på avregistreringslänken i det utskickade nyhetsbrevet.