Fråga Köksexperten

Det kan vara många frågor som dyker upp när du går i tankarna att köpa ett kök eller när du faktiskt redan bestämt dig för att köpa ett nytt kök. Här svarar våra köksdesigners på de vanligaste frågorna som våra kunder brukar undra över inför eller under ett köksköp.

Frågor

När de flesta börjar tänka tanken att eventuellt byta kök eller kanske bara känner för att göra någonting nytt i hemmet så handlar det mycket om att inhämta inspiration. Att kika i inredningstidningar, följa sociala medier såsom Pinterest och Instagram, och att strosa runt i köksbutiker är ofta bra sätt att få lite inspiration.

När man sedan bestämt sig för att bygga om sitt kök så rekommenderar vi att boka ett första möte med en köksdesigner. På detta möte görs en behovsanalys med frågor som - Hur många är ni i familjen? Vilken stil passar er? Hur använder ni köket? Vad funkar bra idag, vad funkar mindre bra? Lagar ni mycket mat? Vad är viktigt för er? Ofta skissar köksdesignern och du tillsammans på ett första utkast via en uppkopplad skärm i butiken och du får med dig ett första förslag och pris. Detta är ett första möte så det är ofta en hel del justeringar som görs efter den första skissen p.g.a nya val som tillkommer. Vi uppmuntrar dig att göra justeringar då det är jätteviktigt att du känner att du gör rätt val.

I mötet går vi också igenom behov av snickare samt diskuterar vilken budget du tänkt dig. Detta första möte är ett viktigt möte så avsätt ordentligt med tid för det, mycket ska gås igenom och diskuteras, det brukar ta ca. 2-3 timmar.

Om du vill att Marbodals hantverkare ska installera köket så bokas ett byggmöte in på plats hemma hos dig tillsammans med köksdesignern och hantverkaren. Möten i butik och i hemmet är en förutsättning för att du ska bli nöjd med ditt köksköp varför det är självklart för oss att bjuda på denna rådgivning.

När du har både Marbodals offert för själva köket samt hantverkarens offert (som offereras separat) så är det dags att lägga order. Det är viktigt att hela denna process får ta tid då det är en stor och viktig investering som ska göras, detta är inget som ska stressas igenom. Efter det att offerten är godkänd och påskriven är leveranstiden ca. 5-6 veckor och installationstiden ca. 2 veckor. När installationen är klar görs en slutbesiktning antingen av hantverkaren och/eller av Marbodals köksdesigner. Vi är med dig under hela din "köksresa" från inspiration till installation.

Marbodal är ett märke som funnits länge på marknaden. Med denna historik och med närproducerade, svanenmärkta kök kan du känna att du gör ett tryggt val när du väljer Marbodal. Vi erbjuder ett brett sortiment som vi med vår kunskap vägleder dig igenom. Vi är med dig under hela din "köksresa" och vår ambition är att du har en och samma kontaktperson som följer dig från inspiration till installation.