Skanskas projekt Tändstickan i Södra Centrum, Göteborg

I början av mars 2020 var det dags för säljstart av Tändstickan i Södra Centrum Göteborg. De två husen med innergård ligger nära naturen och har cykelgarage, cykelpool och bilgarage.

Skanska Tändstickan Göteborg

I Tändstickan har Skanska tagit fram tre inredningsstilar med inspiration från olika platser i världen - Nordic Innovation, Tokyo Cyber och Austin Tech. Marbodal har levererat Svanenmärkta kök till dessa tre olika stilar.


Lucka: Aspekt Vit, Handtag Solo, Bänkskiva Delaware Stone Laminat.

Nordic Innovation utgår från innovation med enkelhet i fokus. Det behöver inte vara komplicerat för att vara smart. Inredningen kan kombineras med gröna växter och naturliga material som ljust trä eller linne tillsammans med mjuka pasteller för att ge stilen en inbjudande och jordnära känsla.


Lucka: Vinga Mörkgrå, Handtag Solo, Bänkskiva Grå Betong Laminat

Tokyo Cyber är en stil med storstadspuls. Här kommer inspirationen från en stad som aldrig sover. Materialen går i lite mer industriell ton och kontrasterar väl med varandra för att forma en miljö med fler och starkare intryck. Stilen kompletteras med fördel med en uttrycksfull ljussättning.


Lucka: Malevik Ljus, Handtag Solo, Bänkskiva Champagne Laminat

Austin Tech - Austin i Texas är känt för musik, kultur och teknik. Här får du uppleva en stil som inspireras av just de sakerna. Träet tar ordentligt med plats samtidigt som mörkare material och vita detaljer skapar den spännande balansen du hittar i Austin.

Bostäderna är Svanenmärkta vilket innebär att lägenheterna är byggda med noggrant utvalda material och har en låg energiförbrukning. Köken som kommer från Marbodal är såklart Svanenmärkta.

Mer information om projektet finns på: https://bostad.skanska.se/sok-bostad/goteborg-tandstickan