Marbodal och Toniton i unikt färgstarkt samarbete

Trender

Tillsammans med färginnovatörerna Toniton presenterar Marbodal sitt mest färgstarka samarbete hittills. Nu kan konsumenter välja Marbodalkök i Tonitons sex kulörer och därmed kombinera köket med matchande väggfärg, kakel, vitvaror och möbler. Samarbetet syftar till att göra det enklare för konsumenter att välja och matcha färg och inredning till sitt hem.

Toniton grönt kök

Till Toniton x Marbodal konceptet

Samarbetet mellan Toniton x Marbodal sätter färg och inredningsdesign i första rummet. Den Stockholmsbaserade trion bakom Toniton, Tekla Severin, Sander Aarts och Sebastian Storm, ska nu klä Marbodals kök Arkitekt Plus och sätta det i ett färgkoordinerat sammanhang. Trion har ägnat tusentals timmar åt att djupdyka i research och testa olika kulörer för att alla ska matcha oavsett hur de kombineras.

Det började med att Sebastian för ett par år sedan inte ville byta ut köket i sin nya bostad. Han tyckte att det räckte med att förnya köket genom att måla om, men upptäckte då den stora tröskeln som många upplever – att välja färger och att kombinera dem. Då började fröet till Toniton gro, säger Tekla Severin, kolorist och kreativt ansvarig på Toniton.

Åratal av arbete resulterade i sex stycken tidlösa färgpaletter – i grå, creme, grön, blå, peach och gul - som ska göra det enklare att matcha färger i hela hemmet. Toniton har jobbat mycket med hur färgerna beter sig på olika ytor och material. De är även utvecklade för att gifta sig med befintlig inredning liksom naturmaterial som trä.

Kulörer för hela köksinredningen

Utöver de noggrant utvalda kulörerna på köket kommer Marbodals kunder även att kunna välja bland annat matchande väggfärg, bänkskivor, handtag, kran, spis, fläkt, kakel, fog, middagsbord, stolar, lampor och mycket mer i Tonitons kulörer.

– Tonitons inredningsfilosofi tilltalar oss på Marbodal. Vi uppskattar att de nyfiket utforskar färgens kraft och vill skapa inredning som andas långsiktighet, hållbarhet och välutvecklad design. Vi är därför väldigt glada över det här samarbetet och hoppas att fler väljer spännande färger till sitt hem, säger Therese Svantesson, ansvarig för samarbetet på Marbodals produktavdelning.

Utöver samarbetet med Marbodal gör Toniton exempelvis designsamarbeten med vitvarutillverkaren SMEG, svenska Beslag Design och den klassiska möbeltillverkaren TON, alla populära i de skandinaviska hemmen. Alla produkter är utvalda och färgsatta för att passa tillsammans.

Om Toniton x Marbodal

Toniton-kulörerna kommer initialt vara tillgängliga på Marbodals kökslucka Arkitekt Plus och går att beställa hos alla Marbodals återförsäljare. I utvalda Marbodal-butiker i Stockholm, Göteborg och Malmö går det även att se uppbyggda kök från samarbetet.

Läs mer om Toniton x Marbodal konceptet här