Belysning från Marbodal – enkel att montera samt anpassa och med samma långa hållbarhet som resten av köket

Rätt belysning är en viktig komponent för att skapa det perfekta köket och då köket blivit en plats för mer än bara matlagning krävs olika typer av belysning. Hos Marbodal hittar du belysning för alla tillfällen – enkel att montera och anpassa och med samma långa livslängd som resten av köket.

LED-profil Arkitekt plus ek

All belysning från Marbodal är i LED och anledningarna till det är flera. LED är en ytterst energisnål ljuskälla som sparar ca. 80 procent energi jämfört med en traditionell glödlampa. Att den är så pass energisnål gör att den håller hela kökets livslängd, ca 20 år, om den är tänd sju timmar per dag. Dessutom ger LED-belysning en väldigt låg värmeutveckling.

Marbodals belysning är även anpassad för 12 V, vilket gör att den passar med alla drivdon i sortimentet och den är enkel att montera oavsett hur man väljer att designa köket. Den mesta av belysningen kan kopplas till dimbara drivdon för att kunna anpassa styrkan efter varje tillfälle.

Ett urval av Marbodals belysningstyper:

Arbetsbelysning – Anpassad för både matlagning och umgänge

En genomtänkt och anpassningsbar arbetsbelysning är viktigt i ett kök – man ska både kunna se ordentligt när man lagar mat och därefter dämpa ljuset så det passar när det är dags att slå sig ned vid middagsbordet. Marbodal erbjuder spotlightsbelysning som enkelt monteras i en färdigfräst skiva med uttag på det avstånd ni önskar och med rännor för kabeldragning. Denna placeras sedan på undersidan av köksskåpen för att få den rätta belysningen på arbetsbänken.

Det ännu enklare alternativet till den färdigfrästa spotlightskivan är vår nya belysningsprodukt, LED-Profil. LED-Profil är en belysningslist i aluminium som du enkelt fäster med häftdynor, vanligtvis under väggskåp, och som kan anpassas efter längd och riktning precis som du vill ha den. Självklart är den även dimbar.

Skåp- och lådbelysning – Sensorstyrt och energisnålt.

För skåpsbelysning erbjuder vi sensorstyra LED-lister som enkelt monteras med magnetblock där du önskar. Listen är batteridriven och klarar att lysa i 1 månad innan den behöver laddas (baserat på 10 minuters användning per dag).

Lådbelysning erbjuds i två varianter, en för översta lådan och en för de undre, som passar alla lådbredder. Samtliga är sensorstyrda och tänds när du öppnar lådan.

Dekorbelysning – För den där extra guldkanten

Dekorbelysning är ett enkelt sätt att ge köket det där lilla extra. Marbodal har dimbar dekorbelysning speciellt anpassat för vitrinskåp och glashyllor. De små spotarna lyser både uppåt och nedåt och monteras enkelt på kanten med ett clips. Dekorbelysning kan även fås i kvadratformade spotar, 35 x 35 mm. Den monteras enkelt med hjälp av medföljande häftdynor.

Belysning för växtodling

Marbodal erbjuder även specialbelysning för dig som gillar att odla. Belysningen placeras över dina växter och främjar växtligheten i köksodlingen.