Kökstrender 2020

Trender

Kännetecknande för trenderna 2020 är att inredning blir en reflektion av ens personlighet. Detta är en motreaktion till den tidigare och långvariga trenden av homogen och avskalad minimalism. Köket blir ett dekorativt rum som påminner mer om vardagsrummet då man eftersträvar ett socialt, icke uppkopplat hem, där man kan återhämta sig från dagens intryck tillsammans med vänner och familj. Personligt välmående och hållbar design står tydligt i fokus.

Kökstrender 2020 - Rofylld Taktilitet

Rofylld taktilitet

De senaste åren har det blivit allt vanligare att efterfråga hållbara produkter där designen inte är sekundär. Den miljömedvetna konsumenten vill sömlöst integrera dessa i sitt hem och tar på så vis en tydlig ståndpunkt för en miljömedveten livsstil. Denna hälso-trend baserad på miljömedvetenhet är långsiktig och hållbar och kombineras med Japandi-trenden. Hemmet skall fungera som en detox från omvärlden. Användandet av ek i varma toner kontrasterar mot ljusare ek och rotting. Taktil keramik och ytor med textur i kombination med runda former skapar sensualitet och lugn i hemmet.

  

  

Traditionellt med en modern tvist

Nordisk inredningsstil har alltid signalerat ljus och öppna ytor men denna trend drar mer mot en mörkare, traditionell inredning med en modern tvist. Färgerna går ton i ton, detaljerna är i antik mässing och vintage kombineras med moderna inslag. En lätt och ledig inredning där dämpade färger i aprikos, oliv och salvia är inspirerade av pigment man finner i naturen. 

Kökstrender 2020 - Traditionellt med Modern Tvist

  

  

Kökstrender 2020 - Jordnära Minimalism

Tidlös minimalism

Denna trend drivs av en önskan att bli ett med naturen genom användandet av tydliga texturer på material och färger. Basen är jordnära färgtoner och material så som sten och granit som skapar en taktil känsla. En tidlös arkitektonisk palett av varm-grå kulörer och mjuka jordiga pasteller signalerar stabilitet förankrad i naturen. Mörk metall kombinerat med räfflat glas skapar en industriell känsla som kontrast mot värmen i färgpaletten. En avskalad design baserad på en ren materialitet och naturlig minimalism.

  

  

Lekfullt retro

I denna trend inspireras hemmet av lokaler utanför hemmets sfär så som barer och restauranger. Det har skett ett skifte från viljan att smälta in till att vilja stå ut genom en mix av högglansig metall, mättade färger och mjuk terrazzo som skapar en energirik känsla i köket. Man eftersträvar ett socialt hem som går i varma trä-toner kombinerat med glamorös och lekfull retro, geometriska mönster och färgstarka detaljer - en motreaktion till det beiga hemmet.

Kökstrender 2020 - Lekfull Retro

  

  

  

  

Laminat - Arkitekt plus ek
Minimal Ramsvik svartbets/ek kök med köksö

Har du hittat din köksstil?

Gör vårt enkla test och skapa en personlig moodboard.

Kom igång