Grönare kök ger hälsa och inspiration

Något har hänt. Växterna nöjer sig inte längre med att vara kryddan i köket. Plantorna har nu skjutit skott och blivit en del av själva rummet.

Närodlat blir hemodlat

Över hälften av Europas befolkning bor i städer, och städerna växer sig större och större.
När människorna lämnar landet ser vi en trend att naturen flyttar efter. Invånare i storstäder odlar alltmer hemma. Allt från pallkragar med grönsaksodlingar i villaträdgården och tomatplantor på lägenhets-balkongen till bönor på fönsterbrädor och såklart örter i köket.

Att odla hemma ger inte bara en mer hållbar utveckling för framtiden – rapport på rapport visar att man även mår bättre.

Den gröna trenden växer vidare som inredning

Något har hänt. Växterna nöjer sig nu inte längre med att vara kryddan i köket. Plantorna har nu skjutit skott och blivit en del av själva rummet. Inredningsmagasinens uppslag och designbloggarnas inlägg fylls med gröna inredningstips. Det här är en trend som fortsätter att växa.

Hängande växter har blivit vanligare och det finns mängder av krukor och lösningar för det. Nu ser man tips på hur man kan plantera i provrör och hur glaskupor enkelt kan omvandlas till ett terrarium. Att låta växterna agera tapet kan skapa hela väggar av grönska och lummighet. Ett tecken på att den här inredningstrenden verkligen blivit stor är att möbler och inredning nu anpassas efter växterna och inte bara tvärtom.

Grönare kök ger både hälsa och inspiration

Att gröna växter ger ett lugn och även bidrar till en bättre och renare inomhusmiljö är välkänt. Men att det även skapar rum där du kan ladda batterierna kanske du inte tänkt på.

Låt de gröna växterna växa och ta större plats i köket – både som mat och inredning.

För mer inspiration, besök Marbodals magasin.