Lekfullare kök ger gladare barn

Viken mellangrå

Barnanpassade kök lägger grunden för bättre matvanor

Fler och fler föräldrar förstår vikten av att barnen är med i köket och lär sig laga nyttig, god och varierad mat. Då läggs nämligen en hälsosammare grund till barnens framtida matvanor.

När barn och föräldrar lagar mat tillsammans får stressade barnfamiljer också en naturlig och rolig stund att umgås i vardagen. Därför anpassas köken idag mer och mer efter barnens behov.

Det är viktigt att även leken får plats i köket

Minns du hur du lekte under matbordet som liten? Med duken som hängde ned förvandlades bordet till ett rymdskepp eller slott.

I öppna kökslösningar är det viktigt att det finns utrymme även för barnens lek. Det kan man lösa med multifunktionella kökslösningar. Ett exempel på detta är att ha en utdragbar arbetsbänk som ger barnet möjlighet att både måla bilder och vara med och baka. Att använda sig av magnetfärg är ett annat kreativt sätt för att skapa lekfulla ytor att hänga upp både recept och teckningar på. Så kom ihåg att planera även för barnen när du bygger ett nytt kök – det tjänar alla på

Marbodal Torö2 vit/ask modeller

Gör det enklare för barnen

Visst vill barn vara med i köket, men många föräldrar frågar sig om de verkligen kan det? Små barn når inte alltid upp och ofta finns det inte redskap och bestick anpassade efter dem. Men nu finns det speciellt framtagna köksredskap för barn och mer tillgängliga kökslösningar – bland annat en praktisk och stabil stege som enkelt fälls ihop och göms undan i sockellådan. Perfekt för de små barnen att stå på.