Ciderkokta blåmusslor

Musslorna kokas i astrakancider och serveras med toast och citronaioli som tillbehör. Njut av en hel gryta full med persiljedoftande musslor tillagad på bara ett par minuter!

Ingredienser
För 4 portioner

1 kg blåmusslor
2 vitlöksklyftor
2 gula lökar
3 kvistar persilja
3 dl astrakancider eller annan torr cider.
4 skivor ljust bröd
3 msk rapsolja
Flingsalt
Svartpeppar

Till aioli:
300g majonnäs
2 vitlöksklyftor
1 citron, både saft och skal
Svartpeppar och salt

Så här gör du
1. Skölj blåmusslorna i kallt vatten i 2 minuter(för att bli av med eventuell sand).
2. Skala och hacka gul lök och vitlök. Plocka och skär persiljan.
3. Blanda ihop majonnäs med riven vitlök, citronskal och saft. Krydda med salt och svartpeppar efter smak.
4. Hetta upp en gryta på hög temperatur. Tillsätt olja och fräs löken.
5. Tillsätt musslorna och cidern, täck över med lock och låt koka hårt i 3-4 minuter.
6. Lyft av locket försiktigt. Strö över skuren persilja, lite flingsalt och svartpeppar. Servera genast med toast och aioli.

Tips: För att variera smak kan astrakancidern såklart bytas ut mot din favoritcider.

Ciderkokta blåmusslor