Med fokus på detaljerna

Trender

På en viss nivå slutar detaljer att vara detaljer. Och blir allt. Som i Marbodals nya kökskoncept Signatur Ekbacken där inget har lämnats åt slumpen.

Marbodal Signatur Ekbacken - kök med ytterram nära

Marbodals nya köksserie hämtar sin inspiration från den nordiska naturen. Gedigen ek, böljande fanér och organiskt rundade former. Men här finns också hög innovationsgrad och lösningar genomarbetade från sockel till armatur. Följ med på en guidad tur genom ett kök skapat för hela livet!

Köksö 2.0

Marbodal Signatur Ekbacken kök rund hörnpelare

Köksön med rundade hörn ger hela köket ett mjukare uttryck. I sortimentet finns fyra handplockade bänkskivor som med sina naturliga toner och mönster passar extra bra med Signatur Ekbacken. Bänkskivorna finns både som kvartskomposit och laminat. Bänkskivorna ligger inte heller kloss intill skåpens ovansida utan ger ett intryck av att sväva en bit ovanför dem. Det ger ytterligare en känsla av luftighet.

Sockel med luftiga trälameller

Marbodal Signatur Ekbacken - sockel - trälameller i brunbets

Den genomarbetade sockeln med horisontella trälameller i brunbetsad ek förstärker den luftiga känslan i köket. En detalj som ögat kanske inte registrerar direkt, men som finns där som en bas som förstärker hela kökets lätthet. Dessutom kan sockeln dölja ventilationsgaller för kyl och frys, och på så vis bidra till en mer harmonisk helhet.

Böljande ekluckor

Marbodal Signatur Ekbacken - kökslucka Ekbacken räfflad brunbets

Trä som böljar, precis som i naturen. Den räfflade ekluckan i brunbetsad ek låter ljuset leka sig fram och ger köket en mer organisk känsla.

Ramverk som ger möbelkänsla

Marbodal Signatur Ekbacken - kök med ytterram nära
Marbodal Signatur Ekbacken kök med helram

Två nya ramverk som båda bidrar med sitt eget uttryck. Helramen är en utskjutande ramlösning som löper runt alla skåps ytterkanter, medan ytterramen flödar längs med alla skåpens kanter. Båda ramarna skapar en sammanhållande känsla av hantverk och ett uttryck som är mer möbellikt.

Vågiga vitrinluckor

Marbodal Signatur Ekbacken - vitrinlucka med räfflat glas - tunn svart alu ram

Infällda eluttag

Marbodal Signatur Ekbacken - eluttag Twist

Infällda eluttaget Twist ger dig extra kraft i köket – utan att störa helhetsintrycket. Nedsänkt i bänkskivan syns det knappt men finns ändå nära till hands när du behöver det. Nytt för Signatur Ekbacken är att Twist finns även i sobert svart.

Sober armatur

Matchande armatur kan vara svår att hitta. I enkel svart design påminner denna om en gryende solnedgång och den nätta formen gör att den har samma känsla av lätthet som resten av köket. Kan styras av Google Home och Alexa applikationer.