Underbart kök i trä som binder ihop kök och vardagsrum

Hemma hos

Att köket skulle bli hemmets hjärta var Alexandra och Björns mål med köksrenoveringen, och så blev det.

Hemma hos Björn och Alexandra på Kungsholmen, Marbodal

”När vi köpte vår lägenhet visste vi redan från början att vi skulle renovera köket. Vi flyttade köket från en del av lägenheten till en annan som gjorde köket mer integrerat i vardagsrummet” berättar Björn. ”Vi ville ha en naturlig färg på skåpen som gick i samma linje som övriga lägenhetens stil. Det, samt att få bra kvalitet på köket så att det kan stå där i många år och genom flera trender som sveper genom marknaden, avgjorde val av köksleverantör.” fortsätter Björn.

Genom att leta efter inspiration i Marbodals katalog hittad de en trälucka som de tyckte om. De valde bort överskåp för att få en luftig känsla i köket. ”Valet av bänkskiva kom fram under processens gång och vi känner nu i efterhand att vi gjorde helt rätt val.” beskriver Alexandra. ”Att ha stor avlastningsyta och att kunna arbeta flera personer i köket samtidigt var väldigt viktigt för oss när vi planerade det nya köket. Vi ville att vårt nya kök verkligen skulle bli hjärtat i vårt hem.” avslutar Alexandra.

Hemma hos Björn och Alexandra på Kungsholmen, Marbodal
Hemma hos Björn och Alexandra på Kungsholmen, Marbodal
Hemma hos Björn och Alexandra på Kungsholmen, Marbodal

Eftersom vardagsrummet i lägenheten inte vår så stort var det viktigt att köket integrerades med det rummet. För att desssa rum skulle ”flyta samman” valde de att inreda med neutrala tavlor som inte var så "köksaktiga" utan att de lika väl hade kunnat placeras i ett vardagsrum. De placerade även växter i köket för att få in lite mer grönt och växtlighet, som ju gör sig välidgt bra i ett kök.

”Vi är 100% nöjda med vårt nya kök. Vi älskar att laga mat där och bara få umgås i köksmiljön. Den bästa stunden i köket är när disken är klar och undanstoppad.” konstaterar slutligen Björn.

Kök: Arkitekt Plus Ek

Foto: Nero Interior

Hemma hos Björn och Alexandra på Kungsholmen, Marbodal

SNABBFAKTA

NÄR ÄR HUSET BYGGT? 1931

UNGEFÄRLIG STORLEK PÅ KÖKET? Ca 7 kvm

VILKA ÄR NI SOM BOR I HUSET? Alexandra och Björn med en son som bara är några månader gammal

VILKEN FAVORITMAT LAGAR NI I ERT KÖK? Här lagas det gärna tacos på fredagar och härliga viltgrytor till söndagskvällarna.

VILKET KÖKSREDSKAP KLARAR NI ER INTE UTAN I KÖKET? Vår medelstora kastrull används för tillfället till nästa allt. Koka ägg till frukosten, koka pasta till bolognesen och värma vällingen till lillgrabben. Vi skulle nog behöva några fler kastruller, de är uppenbarligen väldigt användbara.

MUSIK I KÖKET? Spotifys radiolista från låten Piano man av Billy Joel