Roliga saker att göra i köket - tips och inspiration för hela familjen

Tips & Råd

I dessa tider är det helt naturligt att vi skiftar fokus. Vi visar lite extra omtanke om våra nära och kära och hemmet blir en ännu viktigare plats i våra liv. För många blir köket den naturliga delen i hemmet för samvaro i form av matlagning, samtal, sällskapsspel, jobb och skolarbete.

Marbodal kök Form Åska - Livet i Köket

Här bjuder vi på inspiration och tips för hela familjen på aktiviteter, både lugna och lite mer livliga, att hitta på i köket.

Spela sällskapsspel och pussla


Rensa undan på köksbordet eller köksön och ta fram ett sällskapsspel. Att spela spel tillsammans är ett roligt och mysigt sätt att umgås på. Eller varför inte plocka fram ett pussel i passande storlek och spendera kvällen, eller kanske hela helgen, med att pussla tillsammans? Att ägna sig åt problemlösning och klura och fundera passar alla åldrar, stora som små.

Marbodal kök Form Åska - Livet i Köket
Marbodal kök Form Åska - Livet i Köket
Livet runt köksön - Marbodal Form Åska

Bjud in till pingismatch

Spänn upp ett pingisnät över köksbordet eller köksön, ta fram racket och boll och bjud in till en match eller till en pingisturnering? Pulsen blir hög och skratten många, vi lovar 😊.

Marbodal Fagerö Tall - köksliv
Marbodal Fagerö - figurer

Pyssla


Att pyssla och skapa tillsammans är kul och spännande. Ta fram frukt och grönt och gör roliga grönsaksgubbar. Låt kreativiteten flöda och kanske får ni i er en portion god och nyttig frukt i bara farten.

Eller ta fram vattenfärger och pappersark för att måla i färgglada och härliga färger.

Gör hemmagjord pasta

Att göra egen pasta är roligt och lite tidskrävande. Men nu när vi kanske har lite extra tid hemma så passa på att ta fram pastamaskinen. En bra aktivitet för hela familjen som kräver ”teamwork” och där slutresultat med största sannolikhet blir magiskt gott.

Marbodal kök Form Åska - Livet i Köket
Marbodal kök Form Åska - Livet i Köket
Marbodal-Fagero-tall-gron-kok
Livet i Köket - Marbodal Fagerö Tall

Baka egna pizzor

Fortsätt på det italienska temat och baka pizza tillsammans. Alla får göra sin egen pizza och välja sina favorittillbehör Vi lovar att alla kommer att gå mätta från middagsbordet.

Livet i Köket - Marbodal Fagerö Tall
Livet i Köket - Marbodal Fagerö Tall

Odla i köket

Odla egna örter i köket. Odla från frö eller köp färdiga plantor som ger lite snabbare resultat. Basilika, citrongräs, citronmeliss, gräslök, mynta, oregano, persilja, timjan, rosmarin och salvia är exempel på örter som passar bra att odla. De fungerar dessutom som ingredienser i många goda maträtter och blir ofta pricken över ”i:et”.

Livet i Köket - Marbodal Fagerö Tall
Livet i Köket - Marbodal Fagerö Tall
Marbodal Livet i Köket Jobba

Jobba eller plugga

Vi är många som jobbar och pluggar hemifrån just nu och då får köket ibland även fungera som kontorsplats och skolbänk. Tänk på att ha bra belysning och sitta bekvämt. Ta korta pauser under dagen och gå gärna en lite längre lunchpromenad mitt på dagen.

Koppla av

Dagen börjar och avslutas ofta i köket. Det är i köket vi varvar ner och kan få de där sköna stunderna med samtal om stort som smått. Ta en kopp te och njut av dessa stunder.

Form PLUS mellangrå

Utforska vår färgkollektion Jordnära

Jordnära är harmonisk och rofylld kollektion av noga utvalda färger, inspirerade av vår nordiska natur. Utvecklad av oss på Marbodal för att passa kök. Jordnära är en hållbar färgkollektion.

Utforska Jordnära