Smart förvaring i köket

Tips & Råd

Vi mår bra av att ha ordning och reda, så enkelt är det. Smarta förvaringslösningar finns det gott om – och det bästa är att det varken behöver vara komplicerat eller kompromissas med köksinredningen. I den här intervjun delar Cecilia Ahlin, produktchef på Marbodal, med sig av sina bästa tips.

Inreden - Arkitekt plus beige

VAD SKA MAN TÄNKA PÅ NÄR DET GÄLLER FÖRVARING?
C: Allt handlar om ditt syfte. Hur vill du använda ditt kök? Lever du i en stor familj? Älskar du att laga mat? Eller samlar du på vackra kopparpannor? Utgå från dig själv och gör en lista på vad du tycker är viktigt och utgå från det när du ska börja planera din förvaring.

VAD ÄR DET STÖRSTA FELET MÄNNISKOR GÖR NÄR DET KOMMER TILL FÖRVARING?
C: Många efterfrågar mer förvaring. Men det handlar inte om det. Det handlar om smart förvaring. Tiden är förbi när vi bara hade högskåp och lådor och inte tänkte på vad vi stoppar i dem. Idag finns det så många smarta lådsystem och inredningar som hjälper dig att skapa ordning och reda i lådor och skåp. Ordning och reda i lådorna leder till ett bättre arbetsflyt i köket.

HUR SKAPAR MAN RÄTT FÖRVARING NÄR DET FINNS SÅ MYCKET ATT VÄLJA PÅ?
C: Ta hjälp av våra köksdesigners på Marbodal. När du köper ett kök så är en köksdesigner med dig hela vägen. Berätta för dem vad du är ute efter och dela dina behov och drömmar så kan de hjälpa dig skapa och hitta inredningen du behöver. Du hittar även massor av inspiration på hemsidan.

NÅGRA SISTA ORD PÅ VÄGEN?
C: Ja, lägg lite extra tid på inredningen i lådor och skåp. Det är lätt att glömma bort det, eller inte prioritera det, när alla andra val ska göras. Men jag vågar lova att med rätt inredning så kommer du älska ditt kök över lång tid. Ett litet tips är att satsa på en bra och rejäl källsortering. Det kommer underlätta i vardagen och det är bra för dig och för nästa generation.

Smart förvaring - Cecilia Ahlin

Se film: Smart förvaring i köket

Kök för dig som vill ha en djup insida

Vad ska man tänka på när det gäller förvaring?  

"Många efterfrågar mer förvaring. Men det handlar inte om det. Det handlar om smart förvaring"

Här delar Cecilia Ahlin, produktchef på Marbodal, med sig av sina bästa tips och visar våra smarta kökslösningar.