Köksön - den perfekta ytan

Drömmer du om en egen ö?

En köksö är en fristående köksbänk som ger både extra arbetsyta och blir en fin detalj i köket. Köksön kan vara utrustad med spis, diskho, arbetsyta och underskåp – eller bara vara extra förvaring och arbetsyta. Har man öppen planlösning blir det också en fin avdelare mot vardagsrummet. Tänk på att inte göra köksön för stor men utnyttja den ytan som finns för att maximera antalet funktioner.

Så skapar du din drömö

Alla människor som kommer till oss har olika drömmar, önskningar och stunder som de ser framför sig ska hända i sitt framtida kök. Och det är vårt jobb att tillsammans med dig skapa ett kök som möjliggöra alla de här stunderna.

Här ger vår köksdesigner Angelica sina bästa tips  när du planerar din köksö.

Video: Köksexpert Angelica Ceder

Köksöar i olika stilar

Här är några exempel på köksöar i olika stilar men plats för matlagning, matplats, mingel, sällskapsyta, läxläsning, arbetsyta, avlastningsyta och förvaring. Vilken blir din favorit?

Boka ett möte med en köksdesigner

Boka ett öråd med en köksdesigner

Köksö designad av Patrik Wiberg, Malmö

Låt dig inspireras av våra köksdesigners favoritöar, klicka här!

Bra att tänka på

Vilka funktioner vill du att köksön har?
Fundera över vilka funktioner du behöver. Om du till exempel vill ha spishällen på köksön kanske du också vill ha en liten ho och blandare vid sidan. En köksö med sittplats är både praktiskt och bjuder in till umgänge. Glöm inte heller belysningen, så att du ser vad du gör på arbetsytan. Fundera också på underredet, vill du ha mycket förvaring rekommenderas underskåp med luckor men öppna hyllor är också populärt.

Hur ska köksön se ut?
Ska köksön vara i samma stil som resten av köket eller bryta av? Vill du ha en upphöjd skiva längs med som passar till barstolar? Det är frågor som du måste bestämma dig för innan du väjer. En bra funktion om köksön inte ska vara golvfast är att sätta den på hjul. Då kan den flyttas runt efter behov.

Hur stor ska den vara?
Köksöar passar i många kök, stora som små. Om ditt kök är litet kan en liten köksö på hjul vara till stor hjälp vid matlagningen. Är köket stort blir en stor köksö med många funktioner ett pampigt inslag i inredningen.

Se några av våra kunders köksöar #marbodal

Kategori: Tips & Råd