Upptäck shakerstilen och köksluckan Ramsvik

Det klassiska shakerköket är ett tidlöst kök där funktion och material ligger i fokus. Kombinationen av tåliga material som håller år efter år och nya smarta funktioner gör shakerköket till en smart investering för både människan och miljön. Här presenterar vi vår nya kökslucka Ramsvik i modern shakerstil med smarta lösningar för både förvaring och minskat matsvinn.

Ramsvik svartbets/ek

Detta är shakerstilen

Shakerstilen är årets stora och stilrena trend när det kommer till kök. Den hundraåriga designtraditionen, med snickarglädje i fokus, låter naturen få en central plats i rummet. Det som kännetecknar shakerstilen är stilrena snickerier utan onödiga sirligheter.

Om du är intresserad av shakerstilen hemma är en bra början att bjuda in naturen i köket. Smarta och funktionella detaljer i trä, tvättat linne och generösa men samtidigt avskalade arbetsytor är ett måste. Låt det stilrena stå i fokus.

Så inredde Catarina i shakerstil

Vår köksdesigner Catarina fick i uppdrag att inreda ett kök i shakerstil till ett par med matlagning som delat intresse. Den platsbyggda känslan var en självklarhet samtidigt som smarta förvaringslösningar var i fokus.

Catarina Thollström - konceptansvarig
Marbodal Ramsvik svartbets/ek

Köket Ramsvik i shakerstil

Köket Ramsvik har en kombination av natur- och svartbetsad ek inspirerad från Shakerstilen. Runt köket löper den för shakerstilen karaktäristiska knoppbrädan med plats för redskap och kastruller. På insidan av skåpet finns dörrförvaring i ek som ger bra överblick över dina skafferivaror.

Bänkskivan består av tre olika material; rostfritt, kvartskomposit och huggkubb i ek. I anslutning till arbetsytan finns en källsortering som placerats i översta lådan, vilket gör det enkelt att skrapa ner exempelvis potatisskal i komposteringskärlet.

Smart förvaring i utdragbara lådor för kylvaror, bröd, frukt och grönsaker återfinns i köksön.

Läs mer om Ramsvik

Våra köksexperter finns alltid där för att hjälpa dig. Besök våra butiker, boka ett möte eller ring oss. Hitta närmaste butik

Kategori: Tips & Råd