Odla i köket

Marbodal Odla i köket

Intresset för att odla vår egen mat hemma växer i takt med vår miljömedvetenhet. Med en egen odling i köket har du ständig tillgång till färska örter, kryddor och grönsaker året runt.

Det finns enormt många fördelar med att fylla köket med gröna växter. De är naturliga luftfuktare som genom porer i bladen släpper ut fukt och reglerar torr luft till ett behagligt inomhusklimat. Växter har också en bevisad lugnande inverkan på oss och ökar vårt välbefinnande i rummet.

Kryddor och örter har alltid haft en stor roll i köket. Förutom att de förhöjer smaken på vilken maträtt som helst sprider de dessutom härliga och fräscha dofter i köket som ökar aptiten.

Helt ekologiskt

Att kunna nypa av några kvistar från en kryddplanta till middagen är vardagslyx och en riktig smakförstärkare. Men känslan som infinner sig när plantan dessutom är självodlad i ditt eget kök är oslagbar. Med en egen odling kan du dessutom vara helt säker på att kryddorna blir helt ekologiska och fria från gifter.

Höst och vår är perfekta årstider för att ägna sig åt inomhusodling, och det är också kanske då vi behöver växter omkring oss som mest. Växter har en oslagbar förmåga att fylla ett rum med liv. Med rätt metod och utrustning kan du odla och njuta av egna örter, grönsaker och frukter i köket – året om.

Marbodal Ramhylla
Ramhylla för bänk
Chili

Odla året runt


Varken trädgård, balkong eller uteplats är ett krav för att kunna odla egna kryddor och grönsaker. Du behöver inte ens ha gröna fingrar för att lyckas. Det finns mängder med smarta lösningar för den som vill kunna njuta av egenodlat året om. Odla sådant du använder mycket i matlagning, så drar du dessutom automatiskt ner på kostnaderna och minskar ditt matsvinn.

Med särskilt anpassat odlingsinrede för växter blir skötseln ännu lättare, och dessutom ett riktigt snyggt inslag i köksinredningen. Du kan placera det på en bänkskiva, en hylla eller i en låda med belysning – egentligen varhelst du vill och där växterna finns på behändigt avstånd till matlagningen.

Kategori: Tips & Råd