Lättillgänglig matförvaring

Lättillgänglig matförvaring
Marbodal Ramsvik svartbets/ek

Ett välplanerat kök där mat och dryck kan förvaras lättillgängligt underlättar i vardagen och ger bra förutsättningar för att kunna laga god och hälsosam mat.

Det blir t.ex. allt vanligare att odla sin egna kryddor och grönsaker och många lagar sin mat från grunden. Dessa nya beteenden ställer högre krav på att köket är perfekt utformat för att förvara matvaror såsom frukt, grönsaker och andra ingredienser.

Med inspiration från kunskap sedan århundraden och naturliga egenskaper hos frukt och grönsaker ser vi en tydlig trend för matförvaring utanför kylskåpet. Mörka utrymmen med ventilation skapar en bra miljö för varor såsom rotfrukter, frukt och ägg men även för bröd och bakverk.

Att veta hur man ska förvara olika ingredienser på rätt sätt hjälper inte bara till att hålla maten fräsch längre, det bidrar också till minskat avfall och sparad energi. Det finns många smarta förvaringslösningar som på ett enkelt sätt kan integreras i ditt kök.

- Om du har ett stort kök kan det passa utmärkt med öppen förvaring vilket både är fint och funktionellt. Hyllor och krokar kan användas för att hänga ett urval av örter, torkade ingredienser och grönsaker. Denna öppna lösning adderar dessutom färg, textur och doft till ditt kök vilket ger en inbjudande och levande känsla.

Marbodal skafferi
Marbodal Ramsvik svartbets/ek

- Skafferiet har gjort ett återintåg som den perfekta förvaringsplatsen för matvaror. Här erbjuds effektiv förvaring i rätt miljö för framför allt konserver, burkar, dryck och torrvaror.

shaker brödlåda
Marbodal frukt och grönsakslåda

- Om du inte har plats för ett skafferi men ändå vill undvika en belamrad bänkskiva passar det bra med förvaringslådor för frukt, grönsaker och bröd. Lådorna har inreden med smarta fack som gör så att ingredienserna förvaras lättillgängligt och hygieniskt i rätt miljö. Förvaringslådorna integreras med den övriga köksdesignen vilket ger ett fint helhetsintryck.

Odlingsinrede för växtlåda
Marbodal Malevik mörk köksö


- Färska örter sprider inte bara en härlig doft i köket, de tillför också en extra touch när du lagar mat. Speciellt utformade lådinsatser ger dina örter en perfekt miljö så att du kan njuta av färska örter i ditt kök året runt.

Ta en titt på våra smarta kökslösningar
För mer kökstrender och inspiration läs här

Våra köksexperter finns alltid där för att hjälpa dig. Besök våra butiker, boka ett möte eller ring oss bara.

Kategori: Trender