Så skapar du bistrostilen

Malevik mörk Bistro

Bistroköket är inspirerat av restauranger och caféer och är perfekt för dig som älskar att vara i köket och njuta av god mat och dryck tillsammans med vänner och familj. Här slamras det med stora grytor och hackas med fina kockknivar. Öppna hyllor på vägg och från tak gör att du har alla dina köksredskap nära till hands. Bänkskivorna i rostfritt och sten är lätta att hålla rena.

Lampor som passar bäst in i den här stilen är skomakarlampor, glödlampor i sladd och industrilampor hängandes på rad.

Marbodal skafferi Malevik mörk

Ett rymligt skafferi ger plats och en bra överblick över alla dina torrvaror, vinägretter och oljor som behövs för att skapa magi i köket. Det här skafferiet har en inbyggd belysning som tänds när dörren öppnas. 

Köksluckan Malevik mörk i MFC har en stående trästruktur och till den har vi valt ett läderhandtag i matchande kulör. Handtaget Loop finns i naturfärgat, brunt och svart skinn.

Den takhängda hyllan, här integrerad med en fläkt från Röros, är perfekt för att förvara kastruller, pannor, skålar, köksredskap mm som du behöver i matlagningen. 

Marbodal Malevik mörk takhängd hylla
Marbodal - öppen vägghylla
Marbodal skafferi

Öppna hyllor är ett viktigt inslag i bistrostilen. Matcha gärna den takhängda hyllan med vägghyllor med infällda spotlights. Här förvarar du med fördel det som du använder mest frekvent i köket och vackra föremål som du vill framhäva. 

I vitrinskåpet förvarar du det porslin som du är lite extra rädd om. Det effektfulla rutmönstret i glaset som går igen även i skafferidörrarna ger köket en industriell touch och förstärker bistrokänslan.

Kaklade väggar i vitt är karaktäristiskt för ett bistrokök. Använd en mörk fog för ett effektfullt intryck, eller en ljus fog för ett diskretare dito. 

Välj gärna ett metallben på köksön för ett luftigare intryck.

Kategori: Tips & Råd