Förvaringstips för kökshoardern

Kunde du stava till sous-vide redan 2015? Har du redan lagat alla omöjliga varianter av pasta med din pastamaskin? Har du knivslipning inlagt i din veckokalender? Svarar du ja på dessa frågor är du troligtvis något av en kökshoarder – en person som förmodligen har större problem med att förvara vispen till bearnaisen än att få den att inte skära sig. För att råda bot på det växande förvaringsproblemet för alla kökshoarders har vi listat de bästa förvaringslösningarna för de senaste prylarna.

Juicepressar, köttkvarnar, glassmaskiner och sifoner är bara några av de prylar som kökshoarden älskar att använda, men hatar att förvara. Dagens prylutbud för köket kommer med många möjligheter och är till stor glädje för många, men många stora och otympliga maskiner innebär också vissa utmaningar. Med rätt förvaringslösningar kan du fortsätta att använda dina nya prylar utan att tumma för mycket på flytet i köket eller att det tar över all plats i köket.

Cecilia Ahlin, sortimentsansvarig på Marbodal, är expert på förvaring och vet hur viktigt det är med rätt lösningar för att kunna få plats och flyt i köket.

- Smarta förvaringslösningar är ett måste för den som älskar att fylla sitt kök med moderna innovationer som gör det lilla extra för matlagningen. För alla som gillar att laga mat är flödet i köket av stor vikt, både när det kommer till att skapa utrymme och för att få en bra matlagningslogistik, så man kan fortsätta uträtta mästerverk vid spisen, säger Cecilia Ahlin på Marbodal.

Cecilia har identifierat tre områden i köket som är värda att tänka till extra kring flexibla kökslösningar.

Viken hörnskåp med hissfunktion

1. Höj och sänkbara kökslösningar

Att nå och hitta saker i köksskåpen är vanligt förekommande problem, många gånger vet man kanske inte riktigt ens vad man har hemma. Därför öppnar höj- och sänkbara lösningar i köket upp för helt nya möjligheter att komma åt, inventera och organisera – och skapar mer utrymme för storslagen matlagning. Genom att få bort till exempel kaffemaskinen genom ett enkelt knapptryck som gör att den försvinner ner i hörnskåpet, så får du mycket mer plats för förberedelserna inför middagen. Sen är det bara att trycka på knappen igen när det är dags för kaffet – utan att den behöver kopplas in eller lyftas

Läs mer om våra höj- och sänkbara lösningar

Marbodal Bänkskåp med utdragbart inrede

2. Skåp med utdragbara inreden

Det är inte alltid så lätt att veta vad som gömmer sig längst in i skåpen. Med ett utdragbart inrede kan du lät få en bra överblick över innehållet, även i ett smalt skåp – så att du lättare kan hitta det du behöver. Det är också enklare att sköta flytet i matlagningen eftersom många inreden kan utformas precis som du vill ha det. Ett tips är att testa hur enkelt du klarar av att hitta och ta fram saker med en hand i det kök du har nu – något som smarta inreden hjälper dig med om du har problem.

Se lösningar för skåpsinredning

Marbodal Viken mellangrå closeup Legrabox

3. Smart lådinredning

Med smarta lösningar som lådfördelare är det lättare att hålla det snyggt och ordnat i lådorna, så att du snabbt och enkelt kan hitta redskapen du behöver när du lagar mat. En smart lådinredning gör att du fortfarande kan ha koll på alla små men viktiga köksprylar som favoritkniven, zestjärnet, eller spritsen.

Läs mer om lådinredning

Om du äger majoriteten av dessa köksprylar är du antagligen en kökshoarder:

Luftfritös
Sous-vide
Juicepress
Köttkvarn
Pastamaskin
Köksmaskin (hjälpreda)
Stora grytor/stekpannor
Kaffebryggare/karaff
Zestjärn
Våffeljärn
Knivslip
Bakmatta
Uppläggningsfat
Grönsakssvarv
Stora skärbrädor
Pizzastenar
Rökpistol
Glassmaskin
Teppanyaki-häll
Vakuum-förpackare
Sifoner
Rejäla förkläden
Bacontoaster

Kategori: Tips & Råd