Enkelt och elegant

När köket blir hemmets mittpunkt och den naturliga sociala samlingsplatsen för allt fler ser vi ett ökat intresse för köksinredning som ger ett mer möblerat intryck. Även öppna planlösningar bidrar till att många vill ha ett kök som stilmässigt hänger ihop med den övriga inredningen och de omgivande rummen på ett elegant sätt. En mer minimalistisk och elegant köksstil – ”Simple and sleek” - möjliggör detta, bland annat med hjälp av rätt färgval, bra förvaring och smarta lösningar som döljer vitvaror, köksmaskiner och köksredskap bakom ett diskret formspråk.

Så här gör du för att plocka upp trenden ”Simple and sleek” och därmed få ditt kök att harmoniera med resten av hemmet:

Arkitekt plus vit05

Ton i ton

Välj målade skåpsluckor i en kulör som går ton i ton med eller är lätta att matcha med andra färger i inredningen. Varma nyanser av grått samt beige är exempel på neutrala men samtidigt ombonande färger som smälter in i de flesta hem. Skåpsluckor med integrerade handtag ger en minimalistisk stil.

Se hela köket

Marbodal Vinga mörkgrå

Undvik väggskåp

- Undvik väggskåp i den mån du har möjlighet och välj istället en kombination av underskåp och högskåp med inbyggda vitvaror för att skapa möbelkänsla i köket.

Se hela köket

Marbodal Form ljusgrå PLUS closeup blandare

Köksblandare

En köksblandare i krom eller mattsvart är snyggt och samtidigt mer diskret än till exempel mässing.

Se våra köksblandare

Marbodal Viken mellangrå -  Hörnbänksskåp med hissfunktion

Hörnbänkskåp med hissfunktion

För att undvika att bänkskivorna belamras med kaffebryggare, matberedare och andra maskiner är ett hörnbänkskåp med hissfunktion en smart och smidig lösning. Med ett enkelt knapptryck döljs det som inte behöver stå framme för tillfället.

Se fler smarta lösningar

Marbodal Viken mellangrå Väggskåp med hissfunktion

Höj och sänkbart

Om du ändå behöver eller vill ha väggskåp kan du med fördel välja en variant där skåpets bakre del höjs eller sänks med knapptryck. En elegant funktion som gör att du enkelt och bekvämt kommer åt redskap, kryddor, knivar och andra saker du vill ha nära tillhands under matlagningen.

Se våra lösningar

Viken mellangrå

Skåp med skjutdörrar

Skåp med skjutdörrar ger ett diskret och stilsäkert uttryck samtidigt som det är smidigt när du ska plocka in och ut saker.

Se hela köket

Kategori: Trender