Allt handlar om maten

Under de senaste åren har intresset för mat och matlagning ökat snabbt och än syns inga tecken på att det är på väg att avta. Restaurangutbudet blir hela tiden större, matlagningsprogrammen blir allt fler och vi får ett större utbud av högkvalitativa råvaror från jordens alla hörn i butikshyllorna. Nya matlagningsmetoder får fäste i köket samtidigt som traditionella metoder som rökning, fermentering och syltning återupptäcks. Vi får också fler och fler hemmakockar och foodiesar som både älskar att laga mat att äta. För dem står ett praktiskt planerat kök med rejäla arbetsytor och smarta förvaringslösningar högt upp på önskelistan.

Stilen ”All about the food” skapar de bästa förutsättningar för oss som älskar att laga och umgås kring mat. Här kommer några tips på hur du kan anamma stilen i ditt kök:

Arkitekt plus i grön kulör

Skåpsluckor

För en elegant men samtidigt varm känsla - välj målade skåpsluckor, gärna i en dämpad grå eller grön ton, alternativt luckor i mörkt trä. Komplettera med varma metaller i borstat utförande och med mjuka former, till exempel i form av skålformade handtag

Se alla våra kök

Marbodal Fagerö vit05

Skafferi

Skafferiet är tillbaka! Välj ett rymligt skafferiskåp med smart förvaring på insidan av luckorna, eller använd det svårutnyttjade hörnet till att skapa ett ”walk in-skafferi”. Oavsett lösning så är ett skafferi ett både praktiskt och snyggt sätt att förvara torrvaror, syltburkar och konserver. Dessutom ger det dig en bra överblick över vad du har hemma.

Läs mer om skafferier

ramsvik

Förvaring

Rätt sak på rätt plats. Allting behöver inte förvaras i kylskåpet. Genom att använda speciellt anpassade förvaringslådor för bröd, frukt och grönsaker förbättras både smak och hållbarhet. En bonus är att du får mer plats över i kylskåpet.

Läs mer

Marbodal knoppbräda

Knoppbräda

Placera en knoppbräda på köksväggen. Förutom att det är dekorativt så har du alltid dina favoritredskap och kokkärl nära till hands när du behöver dem.

Läs mer om shakerstilen

Malevik mörk Bistro

Köksö

En köksö ger dig extra arbetsyta och gör det också enklare att laga mat och umgås tillsammans. Du behöver nödvändigtvis inte ha ett stort kök för att få plats med en. En mindre köksö på hjul eller en utdragbar arbetsbänk fungerar alldeles utmärkt.

Läs mer om köksöar

Kategori: Trender