Vilken bänkskiva passar dig och ditt kök?

Arkitekt plus i grön kulör

Skåpluckor, lådor, beslag och vitvaror. Det finns en hel del val att göra när det är dags att renovera köket. Men för att helheten ska kännas rätt och genomtänkt så är det en viktig detalj som kan ta ditt kök till en helt ny nivå: Bänkskivan.

En bänkskiva fyller många syften i ett kök. Förutom att den ska vara en tålig arbetsyta som ska klara av att användas så kan rätt bänkskiva faktiskt lyfta hela känslan i köket. Vilken bänkskiva väljer du?

Slitstarkt och snyggt – det går att få allt i samma skiva

När det är dags att välja bänkskiva finns det några saker som är bra att tänka på. Först och främst, hur använder du din bänkskiva idag? Om den regelbundet fungerar som en arbetsyta kan det vara bra att välja ett slitstarkt alternativ.

Laminat, som finns i många mönster och färger, är ett prisvärt material som passar i de allra flesta kök, även rostfria bänkskivor är gedigna och snygga. Om du istället använder ytan som en plats att förvara och servera från kan du med fördel låta designen få vara i fokus när du bestämmer dig.

Sten, kvartskomposit eller trä?

En annan sak att tänka på är vilket material som faktiskt passar dig och ditt kök. Vad vill du ha för känsla och hur vill du att det ska se ut? Ett populärt alternativ är CoreStone Basic med sin sammetslena yta och knappt märkbara skarvar på bänkskivan. Den stilrena och eleganta känslan är möjlig eftersom skarvarna både sammanfogas och poleras – och kräver minimalt med underhåll.

Andra material som gör succé i kök över hela världen är de i sten eller kvartskomposit. Här får du en yta som är mycket tålig mot värme och repor samtidigt som det ger ditt kök en hel del karaktär. Det finns i flera olika tjocklekar som alla ger speciella intryck. Bänkskivor i massivt trä är det självklara valet för dig som vill ha den ombonade känslan. Den klassiska huggkubben är också en variant som kommer igen nu.

Mixa för fin effekt

Det är inte så konstigt att det är svårt att bestämma sig när valmöjligheterna är så många. Det bästa är att du faktiskt inte behöver välja, det går nämligen att mixa bänkskivorna i ett kök. Vad sägs om att ha en rostfri variant vid diskhon för att sedan låta CoreStone Basic sätta stilen? Valet är ditt.

Vill du ha hjälp eller diskutera dina idéer?

Våra köksexperter finns alltid där för att hjälpa dig. Besök våra butiker, boka ett möte eller ring oss bara. Hitta närmaste butik

Kategori: Tips & Råd