Så håller du dina färska örter glada i köket

Marbodal Torö2 vit/ask stänkskydd Mullvad

Basilika, citrongräs, citronmeliss, gräslök, mynta, oregano, persilja, timjan, rosmarin och salvia är exempel på örter som passar bra att odla i köket.

- Örter från mataffären har ofta en kort livstid. Plantera om dem i större krukor med näringsrik jord och separera växten i krukan så att det finns mer utrymme att växa. Använd krukor med hål i botten så att överskott av vatten kan rinna bort.

- Placera örterna i ett odlingsinrede för växtlåda med odlingslampa som ger växterna det speciella ljuset de behöver för att växa och bli gröna. Om du inte har en växthuslösning, placera örterna på fönsterbrädan. Speciellt basilika, rosmarin och timjan kräver mycket ljus.

- Örter ska vattnas regelbundet, men ge dem inte för mycket vatten. För att få till rätt mängd, ställ örterna i diskhon och låt dem sippa vatten i cirka 15 minuter. Undvik att chocka dem med kallvatten, håll vattnet ljummet.

- För den sista touchen - gör små dekorativa skyltar att sätta på eller i krukorna. Det ser fint ut och ger en hemodlad känsla.

Kategori: Tips & Råd