Välj rätt bänkskiva

Marbodal köksö med bänkskiva i Thermo Ask

Att välja köksbänk är ett av de viktigaste valen du gör när du utformar ditt kök. Bänkskivan ska inte bara se bra ut och matcha din köksstil, det är också viktigt att den är tillverkad av ett material som passar din livsstil. För att göra ditt beslut lite enklare ger vi dig här 4 tips att tänka på när du väljer köksbänk.

Marbodal Arkitekt plus vit05 - Svanenmärkt
Marbodal Viken mellangrå diskbänk Intra Omnia

1. Hur använder du din bänkskiva idag?

Är köksbänken en plats där du enbart serverar dina rätter ifrån eller är det den plats där du förbereder maten och spenderar mest tid i köket? Bakar du bröd varje helg? Har du barn i huset som älskar att spendera tid i köket tillsammans med dig?

2. Vilket bänkskivsmaterial passar mig och mitt kök?

De olika materialen på bänkskivor har olika fördelar och nackdelar. Vissa material är mer resistenta än andra; vissa behöver mer kärlek och underhåll. Vissa material ger en varmare känsla medan andra ger ett mer minimalistiskt och modernt utseende.

3. Hur mycket pengar vill du spendera på en bänkskiva?

Kanske vill du uppdatera ditt kök med en ny bänkskiva om några år, då bör du satsa på ett billigare bänkskivsmaterial. Om du däremot ser bänkskivan som ett mästerverk i ditt kök och planerar att behålla det under många år kan det vara den viktigaste investeringen du gör när du renoverar ditt kök.

4. Viktigast av allt – ta god tid på dig innan du fattar ditt beslut.

Det är mycket att tänka på när man väljer köksbänk, så skynda inte igenom det här beslutet.

Utforska våra bänkskivor

Våra köksexperter finns alltid där för att hjälpa dig. Besök våra butiker, boka ett möte eller ring oss och vi hjälper dig att hitta den bänkskiva som bäst passar ditt kök.
Läs också: 4 sätt att hålla din köksbänk ren och fin

Kategori: Tips & Råd