4 saker att tänka på när du väljer köksbelysning

LED-profil Arkitekt plus ek

Att välja rätt belysning för ditt kök är ett viktigt steg när du planerar ditt nya kök. Här är fyra saker att tänka på.

1. När behöver du ljus?

Redan när du börjar planera ditt kök bör du tänka på när du är i behov av ljus. Du kan lysa upp hela rummet med olika belysningslösningar men det viktigaste är att lysa upp de platser där du arbetar i köket.

2. Vilken typ av ljus behöver du för de olika delarna i köket?

Belysning under skåp är bra för områden där du lagar mat och rengör livsmedel och disk eftersom de kastar minimalt med skugga och avger lite värme. Om du vill justera ljuset efter ditt humör föreslår vi en ljuskälla med dimmer som har ett varmt sken för matplatsen. Du kan också använda belysning för att framhäva ditt favorit-kökstillbehör eller för att skapa en läcker ljuseffekt i rummet.

3. Förstärk atmosfären i köket med rätt belysning

Belysning är ett perfekt sätt att uppnå rätt sorts atmosfär i ditt kök. Vill du ha det avslappnat och lugnt, eller mer uppiggande och inspirerande? Tänk på vad du vill uppnå med ditt ljus.

4. Vad är egentligen en kökslampa?

Vi tenderar att tro att vissa typer av lampor är bättre lämpade för kök. Det bästa rådet för att hitta en optimal ljussättning är att prova olika alternativ och arrangemang. Kanske inser du att din golvlampa i vardagsrummet fungerar bättre i köket! Så utmana gärna dina förutfattade meningar om köksbelysning.

Utforska vår köksbelysning

Våra köksexperter finns alltid där för att hjälpa dig. Besök våra butiker, boka ett möte eller ring oss så hjälper vi dig att hitta den bästa belysningen för ditt kök.

Kategori: Tips & Råd