4 sätt att hålla din köksbänk ren och fin

Marbodal Lindö vit05 blandare Tapwell

Köksbänken är ofta det första du ser när du kliver in i ett kök. Så självklart vill du bevara din bänkskiva ren och fin så länge som möjligt. Beroende på bänkskivans material så finns det några generella tips om hur du kan hålla din bänkskiva snygg och ren längre.

1. Håll den torr

Bänkskivan blir lätt blöt när du diskar eller får fläckar när du exempelvis bereder en bärsmoothie. Glöm inte att alltid ha en trasa tillgänglig för att torka av vätskan omedelbart. Om du lämnar kvar vatten på en träbänk under en längre tid, riskerar den att svälla och spricka. Om du får citronsaft eller någon annan sur vätska på din marmorbänk, riskerar du att få fläckar som kan vara svåra att få bort.

2. Inte för varmt

Ställ aldrig en het stekpanna eller kastrull direkt på din bänkskiva. Även om bänkskivan är värmetålig, exempelvis granitbänkskivor, så rekommenderar vi att du alltid använder underlägg för att undvika brännmärken.

3. Använd varsamt

Använd alltid skärbräda när du lagar mat – om du skär direkt på bänkskivan riskerar du att skada den. Kom ihåg att även det mest hållbara bänkskivsmaterialet kan få rispor om det inte hanteras med försiktighet.

4. Ge lite kärlek

Vissa bänkskivor behöver mer kärlek än andra. Ta hand om din träbänk genom att olja den regelbundet. Använd en mjuk trasa med vatten och mjukt flytande rengöringsmedel för daglig vård av din laminatbänk. Och kom ihåg, oavsett vilken bänkskiva som helst, torka alltid av vätskan omedelbart.

Om du är uppmärksam på dessa tips kommer du att ha en ren, snygg bänkskiva längre.

Utforska våra bänkskivor

Våra köksexperter finns alltid där för att hjälpa dig. Besök gärna våra butiker, boka ett möte eller ring oss!
Läs också: Välj rätt bänkskiva

Kategori: Tips & Råd