Köksidéer och tips när du ska planera och inreda kök

En köksrenovering är ett stort projekt med många saker att överväga och tänka på. Här är sju tips som hjälper dig att undvika de vanligaste misstagen som många gör när de planerar sina nya kök.

Marbodal Viken mellangrå vinkelkök

1. Glöm inte bort arbetsflödet

Håll nyckelelement såsom kylskåp, diskbänk och ugn i en fri arbetstriangel för att du ska kunna röra dig fritt och obehindrat när du lagar mat.

2. Tänk på rätt belysning och antal eluttag

Var behöver du ljus och vilken typ av ljus behöver du för olika delar av köket? Vilka elektriska apparater använder du ofta i köket? Planera dina belysnings- och eluttag så att de uppfyller dina behov. Hur du väljer belysning

3. Välj rätt material på bänkskivan

Tänk på hur du använder din bänkskiva idag och vilket material på bänkskivan som passar dig och ditt kök. Hur du väljer bänkskiva

4. Snåla inte på utrymme för förvaring

Det finns många smarta förvaringslösningar som hjälper dig att maximera utrymmet i ditt kök. Missa inte dem - utforska våra förvaringslösningar.

5. Mät två gånger

Att mäta köket är ett viktigt steg när du planerar ditt kök. Mät en extra gång så du att du är säker på att du har rätt mått. Hur du mäter ditt kök

6. Tänk långsiktigt

Försök att tänka långsiktigt och inte bara om vad som trender just nu. Köket är något du kommer att leva med länge så behåll en neutral bas och arbeta med tillbehör för att göra det mer personligt och trendigt.

7. Ta din tid - ingen quick fix

Självklart vill du ha ditt drömkök så snabbt som möjligt, men eftersom det är en process med många beslut är det viktigt att du låter det få ta den tid som behövs. Ta inga snabba beslut!

Om du är uppmärksam på det här kommer du att undvika alla de klassiska misstagen och låta din köksdröm gå i uppfyllelse


Klicka här för mer tips och inspiration och besök gärna vårt fina galleri. Våra köksexperter finns alltid där för att hjälpa dig. Besök våra butiker, boka ett möte eller slå oss en signal.

Kategori: Tips & Råd