8 smarta tips för att förnya köket

Marbodal Fagerö ljusgrå PLUS porslinsho

Våren är på intågande och kanske känner du att det är dags att fräscha upp ditt kök? Här ger vi dig 8 smarta tips på hur du kan förnya ditt kök.

1. Byt skåpsluckorna

Ändra luckorna på dina skåp för att ge ditt kök en ny uppdaterad look. Eller byt skåpen mot en öppen hylllösning.

2. Gör rent

Ta bort saker som du inte använder. Det kan ge möjlighet till att ta bort skåp och skapa tomma väggar i köket om du vill det.

3. Måla ditt kök

Ta in färgen i ditt kök - genom att måla köksväggarna eller sätta upp en ny tapet kommer ditt kök att få ett helt nytt utseende. Utmana de ”säkra valen” och satsa istället på de senaste färgtrenderna.

4. Förnya eller byt ut bänkskivan

Bänkskivan har en stor visuell effekt på köket. Du kan ge ditt kök ett ansiktslyft genom att byta materialet på bänkskivan.

5. Byt ut handtagen

En snabb fix är att byta ut handtagen på skåpen. Det finns handtag i olika material och stilar. Se bara till att handtagen har rätt mått så att de enkelt går att montera på dina skåp.

6. Sätt dina textilier i blickfånget

Textilier ger en varm och mysig känsla till ett rum. Så istället för att dölja dina gamla kökshanddukar i en låda, skaffa några fina i linne i en färgskala som du gillar och häng upp dem där de syns tydligt.

7. Byt ut kranen

Kranar, eller blandare som de också kallas, finns i en mängd olika utseenden och material. Välj en som passar din diskbänk och dina behov. Du kan enkelt byta ut den själv.

8. Var noga med detaljerna

Det är detaljerna som gör skillnaden. Häll tvål och diskmedel i vackra flaskor. Det blir fint att ställa på diskbänken.


Våra köksexperter finns alltid där för att hjälpa dig. Besök våra butiker, boka ett möte eller bara ring oss så kommer vi att hjälpa dig med tips och inspiration till just ditt kök.

Kategori: Tips & Råd