Konsten att välja kaffemaskin

Marbodal integrerad kaffemaskin

Kapsel, manuell eller integrerad?

En del personer ser fortfarande kaffemaskinen som en lyx, men de blir allt färre. Och om du vill kunna dricka café-kaffe hemma är lösningen att skaffa en bra kaffemaskin till köket.

Det finns ett stort urval fristående eller integrerade maskiner att välja bland, och vilken typ du väljer beror mycket på två aspekter: hur många funktioner du vill att den ska ha och hur många koppar den ska ha kapacitet för. Maskinen blir förstås dyrare ju mer den kan göra och ju större kapacitet den har. Men om du är en verklig kaffeälskare är det väl investerade pengar.

Här följer de tre huvudsakliga typerna av kaffemaskiner på marknaden:

Kapselkaffemaskiner
Dessa maskiner använder specialtillverkade kapslar som du sätter i maskinen. De är lätta att rengöra, enkla att använda och har ett stort urval olika kaffesorter. Nackdelen är att kapslarna kan bli ganska dyra och smaken är som helhet mindre autentisk än med andra maskiner. Perfekt för personer som dricker kaffe då och då utan att vara helhjärtade entusiaster.

Manuella espressomaskiner
Det här är ett fantastiskt sätt att göra kaffe med autentisk smak, samtidigt som du får kontroll över vad som hamnar i koppen. De levereras ofta med flera olika filter som passar den typ och mängd kaffe du vill göra och ger dig frihet att välja från det enorma utbudet av kaffe som finns i specialbutiker. Nackdelen är att de kräver lite mer av användaren än en kapselmaskin. Perfekt för kaffekonnässörer.

Helautomatiska maskiner
Utformade för att ge det bästa av två världar. Du får tillgång till ett mycket stort kaffeutbud utan krånglet med att använda en manuell maskin. Nackdelen är att de brukar vara tämligen dyra. Perfekt för kaffeälskare som vill ha ett enkelt liv.

För mer information kontakta någon av våra köksdesigners. De hjälper dig med ytterligare tips och råd!

Marbodal Ekerö björk kaffemaskin ugn
Hylla med kaffekoppar
Marbodal jalusiskåp

Kategori: Tips & Råd Tags: Vitvaror

Här är årets färgtrend Tips & Råd

Kala väggar och kritvita, högblanka kök är ett minne blott. Nu är det dags att plocka in den nordiska naturen och välkomna årets stora färgtrend.

Läs mer om Här är årets färgtrend

Så kan du återvinna ditt gamla kök Tips & Råd

När det är dags att byta ut ditt kök behövs det gamla köket tas om hand om. Tänk först igenom om det är något som du skulle vilja behålla. Gamla köksskåp kan passa perfekt i till exempel förråd och garage där det är helt okej om det ser lite slitet ut så länge de är stabila och funktionella.

Läs mer om Så kan du återvinna ditt gamla kök

Nyfikenhet är nyckeln till växtriket Tips & Råd

Paul Svensson är känd för att inspirera till en grön matfilosofi och för sitt arbete att minska matsvinn. I samarbete med Marbodal delar han med sig av kloka tankar och smarta tips.

Läs mer om Nyfikenhet är nyckeln till växtriket

Paul Svensson tipsar - så här lever du mer hållbart i köket Tips & Råd

Ta del av Paul Svenssons tre absolut bästa tips för att leva mer hållbart i köket.

Läs mer om Paul Svensson tipsar - så här lever du mer hållbart i köket