Konsten att välja kaffemaskin

Marbodal integrerad kaffemaskin

Kapsel, manuell eller integrerad?

En del personer ser fortfarande kaffemaskinen som en lyx, men de blir allt färre. Och om du vill kunna dricka café-kaffe hemma är lösningen att skaffa en bra kaffemaskin till köket.

Det finns ett stort urval fristående eller integrerade maskiner att välja bland, och vilken typ du väljer beror mycket på två aspekter: hur många funktioner du vill att den ska ha och hur många koppar den ska ha kapacitet för. Maskinen blir förstås dyrare ju mer den kan göra och ju större kapacitet den har. Men om du är en verklig kaffeälskare är det väl investerade pengar.

Här följer de tre huvudsakliga typerna av kaffemaskiner på marknaden:

Kapselkaffemaskiner
Dessa maskiner använder specialtillverkade kapslar som du sätter i maskinen. De är lätta att rengöra, enkla att använda och har ett stort urval olika kaffesorter. Nackdelen är att kapslarna kan bli ganska dyra och smaken är som helhet mindre autentisk än med andra maskiner. Perfekt för personer som dricker kaffe då och då utan att vara helhjärtade entusiaster.

Manuella espressomaskiner
Det här är ett fantastiskt sätt att göra kaffe med autentisk smak, samtidigt som du får kontroll över vad som hamnar i koppen. De levereras ofta med flera olika filter som passar den typ och mängd kaffe du vill göra och ger dig frihet att välja från det enorma utbudet av kaffe som finns i specialbutiker. Nackdelen är att de kräver lite mer av användaren än en kapselmaskin. Perfekt för kaffekonnässörer.

Helautomatiska maskiner
Utformade för att ge det bästa av två världar. Du får tillgång till ett mycket stort kaffeutbud utan krånglet med att använda en manuell maskin. Nackdelen är att de brukar vara tämligen dyra. Perfekt för kaffeälskare som vill ha ett enkelt liv.

För mer information kontakta någon av våra köksdesigners. De hjälper dig med ytterligare tips och råd!

Marbodal Ekerö björk kaffemaskin ugn
Hylla med kaffekoppar
Marbodal jalusiskåp

Kategori: Tips & Råd Tags: Vitvaror

Sensommar-sysslor med Lisa Lemke Tips & Råd

Lisa Lemke är frilansande matkreatör, matstylist och tv-kock. Hon arbetar med att laga, prata, skriva och styla mat. Lisas matfilosofi är tydlig: matlagningen ska vara enkel, rolig och locka till gemenskap vid matbordet.

Här tipsar hon oss om olika sensommar-sysslor – alltifrån vad och hur man kan ta tillvara på alla ”skatter” utomhus i form av frukter, bär och grönsaker, till hur hon tänker kring ”omstart” inomhus och då framför allt i köket.

Läs mer om Sensommar-sysslor med Lisa Lemke

Lisa Lemkes bästa odlings-tips Tips & Råd

Lisa Lemke är frilansande matkreatör, matstylist och tv-kock. Hon arbetar med att laga, prata, skriva och styla mat. Lisas matfilosofi är tydlig: matlagningen ska vara enkel, rolig och locka till gemenskap vid matbordet. Lisas hjärtefrågor kring mat är lantbruk och hållbarhet, och det är något som hon aktivt arbetar med. Lisa bor tillsammans med sin familj i prästgården i Skrea backe utanför Falkenberg.

Här ger hon oss tips och inspiration kring odling, både utomhus och inomhus, och dessutom ett tips på dressing som lyfter en grön sallad till oanade höjder.

Läs mer om Lisa Lemkes bästa odlings-tips

Så städar du köket miljövänligt Tips & Råd

När hållbarhetsinfluencern och journalisten Maria Soxbo ska vårstäda köket dammar hon av sina bästa husmorsknep för att göra rent i köket på ett miljövänligt vis. Ta del av hennes hemliga ingredienser och smarta knep här.

Läs mer om Så städar du köket miljövänligt

Livet kring köksön Tips & Råd

Bloggaren och journalisten Maria Soxbo renoverade sitt kök för snart ett år sedan. I det nya köket kretsar livet kring köksön, oavsett vilken dag i veckan det är. Här delar hon med sig av tips för ett aktivt köksö-liv!

Läs mer om Livet kring köksön