Konsten att välja kaffemaskin

Marbodal integrerad kaffemaskin

Kapsel, manuell eller integrerad?

En del personer ser fortfarande kaffemaskinen som en lyx, men de blir allt färre. Och om du vill kunna dricka café-kaffe hemma är lösningen att skaffa en bra kaffemaskin till köket.

Det finns ett stort urval fristående eller integrerade maskiner att välja bland, och vilken typ du väljer beror mycket på två aspekter: hur många funktioner du vill att den ska ha och hur många koppar den ska ha kapacitet för. Maskinen blir förstås dyrare ju mer den kan göra och ju större kapacitet den har. Men om du är en verklig kaffeälskare är det väl investerade pengar.

Här följer de tre huvudsakliga typerna av kaffemaskiner på marknaden:

Kapselkaffemaskiner
Dessa maskiner använder specialtillverkade kapslar som du sätter i maskinen. De är lätta att rengöra, enkla att använda och har ett stort urval olika kaffesorter. Nackdelen är att kapslarna kan bli ganska dyra och smaken är som helhet mindre autentisk än med andra maskiner. Perfekt för personer som dricker kaffe då och då utan att vara helhjärtade entusiaster.

Manuella espressomaskiner
Det här är ett fantastiskt sätt att göra kaffe med autentisk smak, samtidigt som du får kontroll över vad som hamnar i koppen. De levereras ofta med flera olika filter som passar den typ och mängd kaffe du vill göra och ger dig frihet att välja från det enorma utbudet av kaffe som finns i specialbutiker. Nackdelen är att de kräver lite mer av användaren än en kapselmaskin. Perfekt för kaffekonnässörer.

Helautomatiska maskiner
Utformade för att ge det bästa av två världar. Du får tillgång till ett mycket stort kaffeutbud utan krånglet med att använda en manuell maskin. Nackdelen är att de brukar vara tämligen dyra. Perfekt för kaffeälskare som vill ha ett enkelt liv.

För mer information kontakta någon av våra köksdesigners. De hjälper dig med ytterligare tips och råd!

Marbodal Ekerö björk kaffemaskin ugn
Hylla med kaffekoppar
Marbodal jalusiskåp

Kategori: Tips & Råd Tags: Vitvaror

Markiz Tainton ger oss 5 enkla tips på hur man kan underlätta matlagningen i vardagen – samt ett supersmarrigt, enkelt recept Tips & Råd

Markiz Tainton är en känd matinspiratör och kokboksförfattare. Hon älskar att inspirera till hur man gör livet lite roligare och mer smakrikt med spännande recept. Här ger hon oss sina 5 bästa tips på hur man kan underlätta matlagningen i vardagen samt ett supergott recepet på Svamp-matvete-otto.

Läs mer om Markiz Tainton ger oss 5 enkla tips på hur man kan underlätta matlagningen i vardagen – samt ett supersmarrigt, enkelt recept

Styla mysigaste köket i höst Tips & Råd

När kvällarna blir mörkare och längre är det dags att höststyla köket. Med naturnära material, plats för kreativitet och höstskörden på tallriken blir ditt kök en plats där många kan känna sig hemma.

Läs mer om Styla mysigaste köket i höst

Lisa Lemkes tips om jordgubbar Tips & Råd

Lisa Lemke är frilansande matkreatör, matstylist och tv-kock. Hon arbetar med att laga, prata, skriva och styla mat. Lisas matfilosofi är tydlig: matlagningen ska vara enkel, rolig och locka till gemenskap vid matbordet. Lisas hjärtefrågor kring mat är lantbruk och hållbarhet, och det är något som hon aktivt arbetar med.

Läs mer om Lisa Lemkes tips om jordgubbar

5 tips för en lantlig känsla i köket Tips & Råd

Mixa och matcha gammalt och nytt, våga bryta av med färger och låt spännande detaljer träda fram. Inför sommaren vill vi ge inspiration och fem tips för hur du skapar en lantlig känsla i köket.

Läs mer om 5 tips för en lantlig känsla i köket