Konsten att välja kaffemaskin

Marbodal integrerad kaffemaskin

Kapsel, manuell eller integrerad?

En del personer ser fortfarande kaffemaskinen som en lyx, men de blir allt färre. Och om du vill kunna dricka café-kaffe hemma är lösningen att skaffa en bra kaffemaskin till köket.

Det finns ett stort urval fristående eller integrerade maskiner att välja bland, och vilken typ du väljer beror mycket på två aspekter: hur många funktioner du vill att den ska ha och hur många koppar den ska ha kapacitet för. Maskinen blir förstås dyrare ju mer den kan göra och ju större kapacitet den har. Men om du är en verklig kaffeälskare är det väl investerade pengar.

Här följer de tre huvudsakliga typerna av kaffemaskiner på marknaden:

Kapselkaffemaskiner
Dessa maskiner använder specialtillverkade kapslar som du sätter i maskinen. De är lätta att rengöra, enkla att använda och har ett stort urval olika kaffesorter. Nackdelen är att kapslarna kan bli ganska dyra och smaken är som helhet mindre autentisk än med andra maskiner. Perfekt för personer som dricker kaffe då och då utan att vara helhjärtade entusiaster.

Manuella espressomaskiner
Det här är ett fantastiskt sätt att göra kaffe med autentisk smak, samtidigt som du får kontroll över vad som hamnar i koppen. De levereras ofta med flera olika filter som passar den typ och mängd kaffe du vill göra och ger dig frihet att välja från det enorma utbudet av kaffe som finns i specialbutiker. Nackdelen är att de kräver lite mer av användaren än en kapselmaskin. Perfekt för kaffekonnässörer.

Helautomatiska maskiner
Utformade för att ge det bästa av två världar. Du får tillgång till ett mycket stort kaffeutbud utan krånglet med att använda en manuell maskin. Nackdelen är att de brukar vara tämligen dyra. Perfekt för kaffeälskare som vill ha ett enkelt liv.

För mer information kontakta någon av våra köksdesigners. De hjälper dig med ytterligare tips och råd!

Marbodal Ekerö björk kaffemaskin ugn
Hylla med kaffekoppar
Marbodal jalusiskåp

Kategori: Tips & Råd Tags: Vitvaror

Sandra uppdaterade sitt kök med en köksö – mycket förvaring och en plats för samvaro blev resultatet Tips & Råd

Efter att ha levt med det nya köket under en tid var det dags för Sandra att flytta matbordet som stod i mitten av köket till den renoverade matsalen och istället placera en köksö i kökets mitt. Hon blev så nöjd med resultatet.

Läs mer om Sandra uppdaterade sitt kök med en köksö – mycket förvaring och en plats för samvaro blev resultatet

Så inreder du din klädkammare på bästa sätt Tips & Råd

En alldeles egen ”walk in closet”, eller klädkammare, är för många ren lyx – en fröjd för ögat och ordningssinnet. Det viktigaste för klädkammaren är själva platsen i rummet. Det får inte vara för trångt då det behövs ordentligt med plats för kläderna så att de inte kläms och blir skrynkliga.

Läs mer om Så inreder du din klädkammare på bästa sätt

Klädkammare för mindre utrymmen – det går! Tips & Råd

En ”walk in closet” eller klädkammare som du kan gå in i, är ofta ett separat rum med en dörr eller skjutdörr som har full takhöjd, in till själva rummet. I rummet finns skåp, lådor, speglar osv. Även om du inte har ett helt rum tillgängligt för detta ändamål men ändå drömmer om en ”walk in closet”, så finns det massor av möjligheter att uppfylla din dröm.

Läs mer om Klädkammare för mindre utrymmen – det går!

Förvaringslösningar som håller över tid Tips & Råd

Att skapa den perfekta klädförvaringen, som både rymmer stora mängder kläder, som följer din stil i hemmet och som håller över tid kan vara en utmaning. Här hjälper vi dig på vägen.

Läs mer om Förvaringslösningar som håller över tid