Tanken bakom köket

Följ med bakom kulisserna och träffa en av personera som ritade köket i fyren. Pater Noster ägs och förvaltas av Statens Fastighetsverk, som tillika är innehavare av varumärket Pater Noster.

Formgivare fyren

Tanken bakom köket

Att rita och planera vilket kök som helst kräver kunskap och en förmåga att verkligen lyssna och förstå människorna som ska leva i köket. Att få ihop alla önskemål, viljor, materialval till en fungerande enhet är grunden i att skapa ett kök med plats för livet.

Att göra det i en fyr är egentligen samma sak. Det gäller att utnyttja ytorna som finns och göra det bästa av det. Här hjälper verkligen de nya köksinnovationerna till att skapa en plats som känns större än vad den är.  

Kategori: Reportage

Svenskarna drömmer om lantliga och luftiga kök Reportage

Rymliga arbetsytor, goda förvaringsmöjligheter samt ett kök som är lätt att hålla rent. Dessa önskningar hamnar i topp när det gäller svenskarnas drömkök. Det visar en undersökning som vi gjort tillsammans med YouGov.

Läs mer om Svenskarna drömmer om lantliga och luftiga kök

Sarah och Hannes visar oss sitt öppna, stilrena kök Reportage

Sarah och Hannes gjorde om sin 2-rums lägenhet på Norrmalm i Stockholm till en 3:a genom att dela upp och öppna upp. Resultat blev ett öppet, stilrent kök med stort utrymme för socialt umgänge. Häng med på deras köksresa från planering till färdigt kök.

Läs mer om Sarah och Hannes visar oss sitt öppna, stilrena kök

Vi tittar in till Sandra och Joakims varma, stilrena kök på Östermalm i Stockholm Reportage

Sandra och Joakim ville ha ett stort, socialt och inbjudande kök. Här får du följa hur deras tankar gick kring renoveringen av det nya köket och ta del av det härliga resultatet.

Läs mer om Vi tittar in till Sandra och Joakims varma, stilrena kök på Östermalm i Stockholm

Vi kikar in i Anna och Pers nya Marbodal-kök i bistrostil Reportage

Anna och Per hade en tydlig bild av hur de ville att deras nya kök skulle se ut - ett trivsamt kök med luftighet och rymd. De fick hjälp av Malin, Marbodals köksdesigner i butiken på Birger Jarlsgatan i Stockholm. Här kan du läsa om deras resa från idé till färdigt kök.

Läs mer om Vi kikar in i Anna och Pers nya Marbodal-kök i bistrostil