Se våra köksnyheter

I år lanserar vi många spännande nyheter med fokus på smarta och platsbesparande lösningar.

Marbodal nedfällbart bord

Nedfällbart bord

Den här köksnyheten är så mycket mer än ett bord. Det är förvaring, yta och middagsplats i ett. En perfekt möbel som gör att även små kök känns stora. På insidan hittar du smart förvaring för tallrikar, bestick och glas. När bordet är uppfällt tar väggskåpet minimalt med plats och du kan använda fronten till tidningar och magasin.

Ihopfällt: djup 223 mm x bredd 839 mm x höjd 1248 mm. Utfällt (inkl skåp): djup 1172 mm. Mått bord djup 949 x bredd 800 mm. 

Utdragbar arbetsbänk

Yta och förvaring är viktigt i alla kök, speciellt små. När du ritar ett kök se till att planera in arbets- och förvaringsytor på bästa sätt.

Det utdragbara skåpet är en nyhet från Marbodal. När det är infällt ser det ut som en vanlig skåpfront. Men när du drar ut skåpet får du en hel köksbänk extra. Här hittar du smart förvaring, lådor och detaljer som gör att köket känns större än vad det är.

Skåp: djup 565 mm x bredd 600 mm x höjd 704 mm. Bänkskiva: djup 1179 x 564 mm.

Eluttag Twist

Planera placeringar och antal el-punkter med vår köksdesigner och räkna in fler el-punkter än du behöver, du kommer inte ångra dig. Nu erbjuder vi det smarta Twist eluttaget som enkelt "försvinner" i bänkskivan när du inte behöver det.

20 cm skåp

Vi på Marbodal vill hjälpa dig maximera alla ytor. Därför har vi tagit fram ett 20 cm brett skåp som passar perfekt in i våra stommar. Det må vara smalt men rymmer mer än du tror. Genom olika inredningar kan du själv bestämma vad du vill använda det till. 20 cm skåpet passar lika bra till stora som små kök och ger dig en översiktlig förvaring.

Sockellåda

Sockellådor är ytterligare ett sätt att maximera ytan och förvaringen i ett kök. Det är en funktion som många människor glömmer bort när de ritar sina kök.

I sockellådor får du plats med stekpannor, kökshanddukar och redskap. Det är den perfekta förvaringen för saker som du kanske inte använder varje dag, men som du vill ha nära när du väl behöver dem. De finns i olika storlekar och med eller utan handtag.

Kategori: Tips & Råd

Paul Svensson tipsar - så här lever du hållbart i köket Tips & Råd

Paul Svensson är känd för att inspirera till en grön matfilosofi och för sitt arbete att minska matsvinn. I samarbete med Marbodal delar han med sig av kloka tankar och smarta tips.

Läs mer om Paul Svensson tipsar - så här lever du hållbart i köket

Gör ett miljömedvetet köksval Tips & Råd

Ett kök ska hålla länge, därför gäller det att vara smart när det kommer till både material- och stilval. Idag finns ett stort sortiment med hållbara alternativ längs hela vägen, vilket underlättar för genomtänkta val.

Läs mer om Gör ett miljömedvetet köksval

Minska matsvinnet genom att förvara rätt Tips & Råd

En av de vanligaste miljöbovarna är att vi slänger alldeles för mycket mat, helt i onödan. Med rätt planering och förvaring kan man undvika det.

Läs mer om Minska matsvinnet genom att förvara rätt

Få ditt kök att hålla längre – fem enkla knep Tips & Råd

Det gäller att ta hand om sitt kök på rätt sätt för att få det att hålla länge. Som tur är behöver det inte vara svårt att förlänga känslan av nyrenoverat – det finns enkla knep att följa.

Läs mer om Få ditt kök att hålla längre – fem enkla knep