Se våra köksnyheter

I år lanserar vi många spännande nyheter med fokus på smarta och platsbesparande lösningar.

Marbodal nedfällbart bord

Nedfällbart bord

Den här köksnyheten är så mycket mer än ett bord. Det är förvaring, yta och middagsplats i ett. En perfekt möbel som gör att även små kök känns stora. På insidan hittar du smart förvaring för tallrikar, bestick och glas. När bordet är uppfällt tar väggskåpet minimalt med plats och du kan använda fronten till tidningar och magasin.

Ihopfällt: djup 223 mm x bredd 839 mm x höjd 1248 mm. Utfällt (inkl skåp): djup 1172 mm. Mått bord djup 949 x bredd 800 mm. 

Utdragbar arbetsbänk

Yta och förvaring är viktigt i alla kök, speciellt små. När du ritar ett kök se till att planera in arbets- och förvaringsytor på bästa sätt.

Det utdragbara skåpet är en nyhet från Marbodal. När det är infällt ser det ut som en vanlig skåpfront. Men när du drar ut skåpet får du en hel köksbänk extra. Här hittar du smart förvaring, lådor och detaljer som gör att köket känns större än vad det är.

Skåp: djup 565 mm x bredd 600 mm x höjd 704 mm. Bänkskiva: djup 1179 x 564 mm.

Eluttag Twist

Planera placeringar och antal el-punkter med vår köksdesigner och räkna in fler el-punkter än du behöver, du kommer inte ångra dig. Nu erbjuder vi det smarta Twist eluttaget som enkelt "försvinner" i bänkskivan när du inte behöver det.

20 cm skåp

Vi på Marbodal vill hjälpa dig maximera alla ytor. Därför har vi tagit fram ett 20 cm brett skåp som passar perfekt in i våra stommar. Det må vara smalt men rymmer mer än du tror. Genom olika inredningar kan du själv bestämma vad du vill använda det till. 20 cm skåpet passar lika bra till stora som små kök och ger dig en översiktlig förvaring.

Sockellåda

Sockellådor är ytterligare ett sätt att maximera ytan och förvaringen i ett kök. Det är en funktion som många människor glömmer bort när de ritar sina kök.

I sockellådor får du plats med stekpannor, kökshanddukar och redskap. Det är den perfekta förvaringen för saker som du kanske inte använder varje dag, men som du vill ha nära när du väl behöver dem. De finns i olika storlekar och med eller utan handtag.

Kategori: Tips & Råd

Hållbar köksrenovering – från början till slut Tips & Råd

Planerar du att renovera ditt kök, och vill göra det på ett så hållbart sätt som möjligt? Här är en enkel guide för hur du kan tänka.

Läs mer om Hållbar köksrenovering – från början till slut

Hur får man ett litet kök att kännas stort? Tips & Råd

Hur får man ett litet kök att kännas stort? Inredaren Lotta Agaton har tillsammans med Marbodal skapat en skräddad varm känsla i ett litet kök genom att klä det helt i ek.

Läs mer om Hur får man ett litet kök att kännas stort?

Så mycket kostar ett kök Tips & Råd

Det finns en hel del beslut att fatta både inför och under en köksrenovering, men den vanligaste frågan brukar ändå vara: Hur mycket kostar egentligen ett kök? Jane Lorenz, köksdesigner hos Marbodal Södermalm svarar – och ger sina bästa tips.

Läs mer om Så mycket kostar ett kök

Fem enkla steg att bli mer miljövänlig – i köket Tips & Råd

Är du medveten om dina klimatavtryck i hemmet? Med några enkla förändringar går det att vara mycket snällare mot miljön – utan att kompromissa med varken trivsel eller stil.

Läs mer om Fem enkla steg att bli mer miljövänlig – i köket