Så gör du köket mer personligt

Gör köket personligt

Ett kök är något som ska leva och kännas rätt över lång tid. Att hänga på en rådande trend kan vara svårt och blir ofta fel efter några år. Det viktigaste i ett kök är att utgå från sin personlighet, sin stil. Fråga dig själv vad du tycker är fint? Vilken miljö du gillar att vara i? Det är då det blir rätt och det är då du skapar en plats som du vill leva i länge. Färg är en sak som ger ditt kök en personlig stil. Inte alla kök måste vara vita. Hitta en färg på köket som du verkligen gillar och tror på och våga gå på den.

Men färg på köksluckor är inte det enda sättet att skapa ett personligt kök. För att hitta en personlig stil kan du arbeta med ytor som är enkla att byta ut. Våga applicera färg på väggar och golv. Sätt upp härliga tapeter och byt ut trycken och handtag på köket. Det är relativt små saker som är enkla att ändra under tidens gång.

Även belysning kan förändra känslan i ett kök radikalt. Men det som verkligen gör ett kök personligt är sakerna du väljer att placera i rummet. Val av matbord, stolar, pallar, konst och accessoarer är kanske de tingen som enklast speglar vem du är. De är lätta att byta ut och ger köket karaktär. Testa dig fram, känns det rätt? Eller gå vidare tills du hittar ett kök som bara känns som ditt.

Kollage Gör köket personligt
Kollage Ta hand om och bevara

Ta hand om och bevara

De flesta som köper ett nytt kök gör det till ett hus som är gammalt. Innan du bestämmer dig för att riva ut allt så se dig omkring. Fundera. Tänk igenom vilken stil du vill ha. Många hus byggda på 20-talet har vackra platsbyggda kökskåp. Det kanske finns en serveringsgång eller arbetsbänk som du vill bevara, och komplettera med nyare skåp och moderna vitvaror.

Kök byggda på 60-talet kan innehålla vackra teakdetaljer och klassiska handtag som kanske ska gå igen eller sparas till det nya köket. Att kombinera och spara en del av köket med nyare och mer moderna lösningar skapar ofta en positiv krock och karaktär i köket. Även gamla trägolv, tapeter eller en gjutjärnsspis ger ett modernt kök identitet och känsla.

Hållbarhetstänket är en stor trend, inte bara gällande kök men överlag i vårt samhälle. Att ta hand om det genuina och fina som finns och komplettera med moderna detaljer och vitvaror ger dig ett personligt kök. Så ta inga förhastade beslut, se på vad du har och vad du vill bevara och restaurera. Det du väljer att bevara kan nämligen vara grunden för ditt nya kök och hjälpa dig hitta stilen för framtiden.

Kategori: Trender