Vi hjälper dig att välja rätt vitvaror

Marbodal Viken - kökslucka i mellangrå kulör

Utseendet är viktigt, men funktionen är avgörande.

Självklart vill du att köket ska se snyggt ut, men du vill också att det ska göra ett bra jobb. När allt kommer omkring är köket en plats där du kommer att tillbringa mycket tid med alla möjliga aktiviteter – från syltkokning till fester – så ju mer hjälp du får från användbar och tidsbesparande utrustning desto bättre.

Du behöver tänka på hur du vill laga mat, hur du vill städa och hur du enklast gör en snabb espresso. Det betyder att du behöver lägga lika mycket tid och ansträngning på att hitta en spishäll och en kaffemaskin som på att välja skåp och bänkar. Och precis som själva köket bör utrustningen du väljer spegla din livsstil och hur du använder utrymmet. Med andra ord dina vanor, hobbies, behov, önskningar samt vad du gillar och ogillar.

Om du lever för att baka vill du ha en ugn med touchpanel som inte bränner bullarna eller hindrar sufflén från att resa sig.

Om du älskar kryddor som fyller köket med exotiska dofter vill du ha en fläktkåpa som rensar luften på bara några sekunder.

Om du har barn som använder sex knivar, tre tallrikar och två skålar för att göra en smörgås behöver du en skaplig diskmaskin.

Om ni är ett par som alltid är på språng behöver ni en supereffektiv mikrovågsugn som värmer upp måltider på några minuter.

Ja, du förstår.

En del av dessa beslut är ganska självklara, men andra kräver lite mer eftertanke. Men var inte orolig – vi lämnar dig inte ensam med uppgiften. Vår köksdesigner går tillsammans med dig igenom de viktigaste typerna av vitvaror och ger dig en del tips och vägledning om några av de viktigaste aspekterna. Till exempel funktionalitet, stil och energisnålhet.

Vi kommer inte att välja utrustning åt dig. Vi vill bara ge dig en bättre uppfattning om vad du letar efter, vad du bör tänka på och varför.

Marbodal Ekerö björk kaffemaskin ugn
Neff TwistPad häll
Marbodal Strimma ljus

Kategori: Tips & Råd Tags: Vitvaror