Microbryggare

HELSTEKT KYCKLING I UGN PÅ SAUTERAD SVARTKÅL MED ROSTAD POTATIS & HUMLESKY

PORTIONER: 4


SAUTERAD SVARTKÅL

Ingredienser:

400g Svartkål
1 st Gul lök
2 st Vitlök
1 krm Chilipulver
4 msk Rapsolja

Så här gör du:

1. Repa/dra av svartkålen från stjälken och dela ner i mindre biter. Skölj i kallt vatten och låt rinna av på papper.
2. Skär under tiden gul lök och vitlök fint.
3. Värm upp en panna och häll på en matsked rapsolja. Fräs ¼ av löken och vitlöken.
4. Lägg i ¼ av svartkålen (var försiktigt då det kan skvätta och spraka lite) och stek hårt.
5. Strö på lite chilipulver och salt under stekningen.
6. Upprepa stekningen tills allt är klart.

Tips: Pannan behöver vara väldigt varm och kålen skall nästan bli svart på vissa håll.


HELSTEKT KYCKLING

Ingredienser:

1 st Hel kyckling
2 msk Rapsolja till stekning
20g Humle
2 st Lök
1 st Vitlök
5 dl Mörkt öl
1 st Citron
Salt
Peppar

Så här gör du:

1. Börja med att öppna upp kycklingen i ryggen med en kniv eller sax.
2. Stek kycklingen gyllenbrun så gott det går i olja.
3. Gnid sedan försiktigt in salt och peppar tillsammans med humlen i köttet.
4. Placera kycklingen i en ugnsfast form och tillsätt stora bitar med lök, vitlök och citron
5. Häll på öl och baka av i ugnen på 180° till 70° kärntemperatur. (temperaturen tas enklast med en sticktermometer, vad noga med att ta temperaturen i kycklingens ljumskar)
6. Servera hel eller i mindre bitar.


ÖL- OCH HUMLESKY

Ingredienser:

3 dl Silat kycklingspad
2 msk Rum tempererat smör
Salt
Peppar

Så här gör du:

1. Häll av och sila kycklingspadet som samlats i botten på ugnsblecket.
2. Koka upp i en rymlig kastrull och lägg i smöret.
3. Mixa den skummig med hjälp av en handmixer, smaka av med salt och peppar.
4. Häll över kycklingen vid servering.


ROSTAD POTATISSALLAD MED RÄDISOR

Ingredienser:

800 g Små potatis
2 dl Rädisor
1 msk Dijon senap
1 msk Grovkornig senap
1 st Rödlök
2 msk Olja
Persilja
Salt
Peppar

Så här gör du:

1. Dela potatisen på hälften och placera på ett ugnsbleck. Häll på olja, salt och peppar och rosta mjukt.
2. Dela rädisorna och skölj i kallt vatten. Skala och dela rödlöken i önskad form.
3. När potatisen är klar så låt den svalna.
4. Blanda potatisen med rädisor, rödlök och senap. Tillsätt olja och smaka upp med salt och peppar. Avsluta med hackad persilja innan servering.