Hitta flytet i köket

Tillsammans med Blå Tåget byggde vi om en gammal vagn till ett fantastisk och helt fungerande kök. Vagnen renoverades ner i minsta detalj, både på utsidan och insidan. Ett helt nytt kök installerades. Idén med köket var att utnyttja rummets otraditionella form och låta det avlånga utnyttjas till stora arbetsytor med plats för många att laga mat tillsammans. Köket fick även en naturlig matsalsdel integrerad med köket. I köket hittar du flera av Marbodals smarta innovationer, som den utdragbara arbetsbänken och hyllorna som snyggt glider ner bakom överskåpen. Dessa innovationer hjälper till att skapa mer plats eller förvaring när de behövs som mest.

Marbodals köksresa - Middag på tåget

Så här gjorde vi

Precis som i alla projekt började den här resan vid ritbordet. Hur kan det avlånga och utmanande utrymmet omvandlas? Inte bara till ett kök utan till ett hem där matplats, gemensamma utrymmen, en hall och ett kök skulle samsas. Och hur hittar vi ett flyt som fungerar för både matlagning och umgänge?
 
Häng med på en resa där vi förvandlade en tågvagn till ett fullt fungerande kök.

 

 

 

Fakta om köket
Lucka: Lindö ek mörkgrå, Bänkskiva: Laminat vit marmor, Handtag: Tradition borstad.

Illustration från Marbodaltåget
Marbodal tåglounge
Marbodal Lindö ek mörkgrå
Blå tåget

Den stora köksresan kom till i samarbete med Skandinaviska Jernbanors Blå Tåget.

Våra nya smarta produkter som hjälper dig att hitta flytet i köket

Väggskåp med hissfunktion

Med Marbodals nya höj- och sänkbara väggskåp öppnas helt nya möjligheter. Med en enkel knapptryckning sänker du ner skåpets bakre del till önskad nivå och kommer enkelt och bekvämt åt redskap, kryddor, knivar och annat du vill skall vara lättillgängliga när det är dags att trolla fram familjens favoriträtt.
Marbodal skåp hissfunktion
Marbodal ramhylla för vägg

Ramhylla

Marbodals ramhylla finns i fyra olika modeller. Till dessa finns en mängd tillbehör som du enkelt placerar precis där du vill ha dem. Som till exempel behållare för kryddor, porslinsburkar med korklock, pappershållare eller hållare till läsplattan.
Ramhyllan finns för både vägg och bänk och som enkel och som dubbel. Du väljer om du vill ha hyllplan i ask eller i glas.

Utdragbar arbetsbänk

När det utdragbara skåpet är infällt ser det ut som en vanlig skåpfront. Men när du drar ut skåpet får du en hel köksbänk extra. Här hittar du smart förvaring, lådor och detaljer som gör att köket känns större än vad det är.
Marbodal utdragbar arbetsbänk
Marbodal utdragbart skåpsinrede

Skafferi med utdragbart inrede

Det höga skafferiet med utdragbart inrede ger gott om förvaring och en tydlig översikt. Inredningen vecklas nämligen ut samtidigt som du öppnar dörren vilket gör att du enkelt ser allt som skafferiet har att erbjuda.

Smart källsortering

Utdragbar källsortering i arbetshöjd. Den sitter högt upp, direkt under bänkskivan, och gör det lätt att bli av med rens och skräp utan att ta vägen förbi vasken.
Marbodal smart källsortering

Indragen spishäll

Hällen är inspirerad av spisar på restaurangkök där alla fyra kok-zoner sitter på rad istället för i en fyrkant. Det frigör en stor yta framför spisen och underlättar förberedelserna av maten som ska i pannan.