Se våra köksdesigners favoritöar

Vad är den perfekta köksön och vad ska man tänka på? Vi lät våra köksdesigners rita upp deras favoritöar och berätta om hur de är planerade och för vilka behov. Testa gärna dina egna idéer i vårt ritverktyg och boka sedan ett öråd i en av våra butiker.

Köksdesigner Malin Göransson, Stockholm

"Detta är en köksö som är den centrala punkten i köket. En plats där man kan umgås med vänner och familj men även en bra arbetsyta med extra förvaring. Bänkskiva i tunn rostfri plåt på köksön som ger en fin kontrast till naturstenen som ligger i övriga köket. Detta kök är även utan några väggskåp som innebär en luftig känsla där man kan fokusera på att inreda med detaljer såsom tavlor, hyllor eller fin belysning."

Boka ett möte

Köksdesigner Marie Schelin, Kungens Kurva

”En köksö att samlas kring och sitta vid, den har förvaring åt alla håll, öppna hyllor för tidningar och kokböcker. En stor härlig bänkytan för både häng, tillredning, bakning och dukning. Vi fick till och med in en vinkyl som ses från matrum och vardagsrum. En köksö som ger det lilla extra, förvaring och mys i köket.”

Boka ett möte

Köksdesigner Peter Wohner, Södra Vägen Göteborg

"Ett kök med köksö där kunden är riktigt matlagningsintresserad. Behovet av många arbetsytor samt diskbänkar är ett måste!"

Boka ett möte

Köksdesigner Patrik Wiberg, Malmö

"Jag gillar de stora arbetsytorna samt den sociala närvaron för gäster/barn och öppenhet med lite öppna hyllor ut mot ett vardagsrum."

Boka ett möte

Köksdesigner Jenny Eriksson, Kungsbacka

"Stor härlig köksö för matlagning, frukost och umgänge! Varför inte rama in med snygga lampor över köksön!"

Boka ett möte

Köksdesigner Felicia Larsson, Västra Frölunda

"Den här köksön tycker jag har det mesta. Häll i köksön så man på ett bra sätt kan laga mat samtidigt som man umgås med familj och vänner. Gott om arbetsyta så att flera kan hjälpa till med att tex hacka eller andra förberedelser. Fyra sittplaster på två olika sidor så man slipper sitta på rad, enligt mitt tycke är det trevligare. En öppen hylla för att få det lite lättare/luftigare och det blir på så sätt en mer möbelkänsla. Väggskåp på golv på ena sidan för att maximera förvaringen."

Boka ett möte

Köksdesigner Kristina Hilmersson, Västra Frölunda

"Jag har skapat en ö där man kan umgås både till vardag och fest. En mysig sittbänk runt om där man kan krypa upp med en bok, barnen kan göra läxor, eller någon kan ta ett glas vin medan maten förbereds. Jag ville skapa en möbel som är vacker från alla håll i rummet som också rymmer väldigt mycket förvaring från alla håll."

Boka ett möte

Renée Forsberg, Kungens Kurva

"I denna köksö har vi lekt lite med djupet genom att ha vinkylen mot matplatsen/ rummet och ett grunt skåp på baksidan för till exempel oljor och kryddor på ”arbetssidan”. Detta tycker jag gör att ön känns rejälare och djupare än den är. Samt att man får plats med bra sittplatser som gör köksön till en samlingsplats för allt från läxläsning till umgänge med goda vänner."

Boka ett möte

Köksdesigner Annica Granvik, Malmö

"Bra flöde i hela rummet med ön som den centrala platsen vid köksbord samt vardagsrum."

Boka ett möte