Sandra uppdaterade sitt kök med en köksö – mycket förvaring och en plats för samvaro blev resultatet

Efter att ha levt med det nya köket under en tid var det dags för Sandra att flytta matbordet och istället placera en köksö i kökets mitt. Hon blev så nöjd med resultatet.

När Sandra och barnen flyttade in i huset så bodde familjen endast på nedervåningen och då bodde barnen i det rum som senare skulle bli matsal. Då var matplatsen i köket Men när övervåningen var färdigrenoverad flyttades sovrummen upp och matbordet in i matsalen vilket gjorde att det blev plats för en köksö.

Köksön har blivit en samlingsplats för hela familjen och det råder alltid full aktivitet kring den, speciellt såhär inför jul. Det bakas, lagas mat och pysslas. Adventsförberedelserna är i full gång och det pyntas i varje vrå för att få en riktigt mysig julstämning. Det har fått flytta in ljusstakar, några små granar, hyacinter och ljus.

Sandra har inrett köksön med både lådor och skåp. Den rymmer massor och ger riktigt bra och smart förvaring vilket Sandra verkligen uppskattar, då hon inte har några överskåp i sitt kök. På ena sidan av köksön, närmast spisen, är det stora breda och djupa lådor för kastruller, stekpannor mm. I de små lådorna ovanför har Sandra placerat köksredskap, skärbrädor och kryddor. Alltid nära till hands när man lagar mat. På den andra sidan köksön är det skåp. Här ryms det porslin, skålar, ljus och alla elektriska köksredskap. Då de kan kräva högre höjd än vad det blir i en låda så passar detta bra till skåp. I de små lådorna ovanför skåpen finns förvaring för saker som behövs i vardagen såsom pennor, batterier, laddare, tändare mm. Saker som är bra att ha nära till hands helt enkelt.

Köksön går i stil med det övriga köket med luckan Fagerö i färgen Sand samt laminatbänkskivan Furu vit.

Sandra är verkligen nöjd med resultatet. ”Det bästa med allt är att allt har sin plats! Förut kunde grejerna hamna på bänken innan det kom till sin rätta plats. Nu hamnar det på sin plats direkt! Mycket förvaring ger bra förvaring!”, förklarar Sandra.

Kök: Fagerö plus Sand

Bänkskiva: Laminat Furu vit

 

 • När är huset byggt?
  1920

 • Ungefärlig storlek på köket?
  20 kvm

 • Vilka är ni som bor i huset?
  Sandra tillsammans med barnen Noam och Ebbe

 • Vilken favoritmat lagar ni i ert kök?
  Gärna en god köttbit med klyftpotatis, eller tacos till fredagsmyset.

 • Vilket köksredskap kan ni inte klara er utan?
  Köksassistenten

 • Musik i köket?

Dagens topplista