Marbodal var första köksvarumärket i Sverige med Svanenmärkt sortiment

Amanda Jackson

”Ett kök som är inrett med Svanenmärkta produkter är inte bara ett omsorgsfullt val för miljön. Det är också ett smart val då köket klarar hårda funktions- och kvalitetskrav” Amanda Jackson

- Som kund kan man känna sig trygg när man väljer Svanenmärkt köksinredning från Marbodal. Den har gått igenom olika tester och uppfyller krav på både miljö och kvalitet, säger Amanda Jackson, hållbarhetschef på Marbodals moderbolag Nobia.

Se våra Svanenmärkta köksluckor

100% av våra standardstommar, stommar och luckor i vårt badrumssortiment samt laminatbänkskivor är idag Svanenmärkta.

Svanenmärkt

Svanenmärkning är en märkning/certifiering som hjälper konsumenten att göra ett bra val för miljön. Innan en produkt kan uppfylla kraven för Svanenmärkning utvärderas och analyseras produktens innehåll utifrån ett livscykelsperspektiv- från innehåll (till exempel kemikalier), hur den framställs (vatten- och energiförbrukning, utsläpp till luft, vatten och mark) och hur produkten tas om hand när den är förbrukad (återvinning och avfall).

Svanen begär dessutom intyg och dokumentation samt genomför omfattande tester från oberoende laboratorier. Därefter genomförs ett kontrollbesök i produktionen eller på anläggningen som ska Svanenmärkas. Då just hållbarhet är ett väldigt viktigt område för oss på Marbodal, är vi stolta över att majoriteten av våra luckor, alla laminatbänkivor i tjocklek 30 mm med kantlist MF1 alternativt MF1 plus och alla våra stommar uppfyller just kraven för att vara Svanenmärkta. Vi arbetar aktivt för att utöka andelen av vårt sortiment som uppfyller Svanens krav.

Fördelarna med detta är många. Du får ett kök som har klarat av hårda kvalitets- och funktionskrav, med andra ord ett kök som håller längre, samt där du kan vara trygg i att produktionen har haft låg inverkan på energi- och resursförbrukning vid tillverkning.

Men för oss handlar hållbarhet även om att kunna leva hållbart i sitt kök, därför utvecklar vi produkter som underlättar källsortering och minskar matsvinn - allt för att du ska känna att du gör en insats - varje dag.

 

Arkitekt plus vit

7 av 10 konsumenter säger idag att deras val är inte så miljövänliga som de skulle vilja*

” Vi vill genom att informera om hållbara alternativ och Svanenmärkning underlätta för dagens konsumenter att göra ett hållbart val”, Amanda Jackson

Vårt Svanenmärkta sortiment

Läs mer på Svanens hemsida

*källa: Sustainable consumerism in the Nordic region av Nordisk miljömärkning/Svanen)