Sveriges bredaste sortiment av Svanenmärkta kök

Ett modernt kök ska vara en plats där det är enkelt att leva hållbart. Marbodals Svanenmärkta kökssortiment erbjuder både trygghet och smarta lösningar. Våra köksstommar och flertalet av våra luckor och laminatbänkskivor är Svanenmärkta, vilket är bra för dig, oss och nästa generation. Du kan välja på allt från klassiska köksluckor i gedigen massiv ek till mer minimalistiska luckor med rena linjer.

Form PLUS mellangrå

Form mellangrå PLUS

I det här köket är det mer än matkunskaper som får gå i arv. Det är ett kök byggt för att hålla länge med ett stort fokus på hållbarhet. Precis som i de flesta av våra kök är stommen och köksluckorna Svanenmärkta.

Upptäck Form mellangrå PLUS

 

Se alla Svanenmärkta luckor och färger

I vårt Svanenmärkta sortiment kan du välja mellan 45 olika luckor. Det finns allt från klassiska köksluckor till mer minimalistiska luckor med rena linjer, i många olika färger.

Se alla luckor och färger

Arkitekt plus ek
Svanenmärkt

Varför Svanenmärkt?

Svanenmärkning är en miljömärkning/certifiering som hjälper konsumenten att göra ett bra val för miljön. Innan en produkt kan uppfylla kraven för Svanenmärkning utvärderas och analyseras produktens innehåll utifrån ett livscykelsperspektiv - från innehåll (till exempel kemikalier), hur den framställs (vatten- och energiförbrukning, utsläpp till luft, vatten och mark) och hur produkten tas om hand när den är förbrukad (återvinning och avfall). 

Svanen begär dessutom intyg och dokumentation samt genomför omfattande tester från oberoende laboratorier. Därefter genomförs ett kontrollbesök i produktionen eller på anläggningen som ska Svanenmärkas.

Fördelarna med detta är många. Du får ett kök som har klarat av hårda kvalitets- och funktionskrav, med andra ord ett kök som håller längre, samt där du kan vara trygg i att produktionen har haft låg inverkan på energi- och resursförbrukning vid tillverkning.