Hållbar livsstil

Allt fler konsumenter tar varje dag aktiva val som främjar klimatet och miljön. Köket är en plats där vi spenderar mycket tid och där det finns stora möjligheter att leva hållbart. Vi tror att man kan göra skillnad - i stort och smått.

Enkla tips på hur du kan leva mer hållbart redan idag:

Välj LED-lampor
LED-lampor förbrukar betydligt mindre energi än vanliga glödlampor och håller längre. Glödlampor drar onödigt mycket energi, i och med att bara en del av energin blir synligt ljus, resten blir värme.

Spara på vatten och energi
Välj energi- och vattensnåla vitvaror av hög kvalitet och lång livslängd. Med snålspolande duschar och kranar kan du minska vattenanvändningen rejält. Om du ska köpa nya vitvaror, välj efter energimärkningen A, A+ eller A++.

Släng inte mat
Mycket av maten slängs för att den inte äts upp i tid. Vi köper för mycket, glömmer den längst in i kylskåpet och kastar mat där ”bäst-före-datumet” har passerat. Smaka och lukta på maten, ”bäst-före-datum” är endast en rekommendation från tillverkaren. Många livsmedel går att äta flera dagar till om de har förvarats rätt

Underlätta återvinning
Med ett bra system för avfallshantering kan du på ett enkelt sätt leva mer hållbart i ditt kök, genom att återvinna dina sopor och avfall.

Energieffektiv matlagning
- Använd lock på kastrullen. Det går snabbare att få maten klar och du spar energi.
- Låt kastrullen matcha plattan. Spisplattan ska vara samma storlek som kastrullen, eller i alla fall inte större. På så sätt minskar du energiförbrukningen genom att endast värma kastrullen och inte luften runt omkring.
- ”Slow-cooking” genom att använda eftervärme. Det finns en hel del mat som kan tillagas på eftervärme. Koka upp och dra sedan ifrån plattan. Maten kokar färdigt i det varma vattnet.

Hållbara produkter

Våra hållbara produkter syftar till att underlätta för dig att göra en insats för miljön, men även att förlänga livslängden på dina matvaror, vilket i slutändan även är att göra en insats inte bara för planeten utan även för din plånbok.