Samarbetet med Botildenborg

Vi är stolt samarbetspartner med Botildenborg i Rosengård. Botildenborg arbetar som vi långsiktigt med hållbarhet och med främsta värdegrund att skapa ett hållbart samhälle. Genom Botildenborg samverkar flera aktörer för att bidra till ett inkluderande samhälle. Företag, myndigheter, högskola och civilsamhälle arbetar aktivt för gemensamt bidra till arbetstillfällen, integration och en bra framtid för alla unga.

Botildenborg

Huset Botildenborg och Marbodal

Huset Botildenborg ligger lummigt inbäddat utmed inre Ringvägen i Malmö, som ett nav mellan Västra Skrävlinge kyrka, Islamic Center och bostadsområdena Rosengård och Almgården. Under många år stod huset tomt, men 2017 påbörjades en omfattande renovering. Här skapas nu Europas ledande plats för hållbarhet.

Nytt liv

Huset Botildenborg har länge stått tomt, men nu väcks huset till liv igen. I januari 2017 påbörjades sanering från mögel och under sommaren samma år påbörjades renoveringen.

Botildenborg
Botildenborg

Ett bistrokök från Marbodal.

Köket spelar i detta sammanhang en central roll. Det kök som nu växer fram är ett Bistrokök som skapas för välkomnande atmosfär och kreativa möten. Helt enligt de grundpelare Stiftelsen står för och önskan kring syftet med alla aktiviteter.

Med maten i centrum skapas magi när konferensgäster lagar sin egen lunch med smaker från hela världen tillsammans med nyanlända svenskar i projektet Växtplats Rosengård. Här håller Botildenborgs köksmästare matlagningskurser för nyfikna företag, och hit kommer gästkockar och lagar mat med Växtplats Rosengård-deltagare.

Köket blir en experimentverkstad för stadsodlare som tar fram nya produkter på egenodlade grödor och ett show-kitchen där det hålls föredrag om Microgreens och Vertical farming. I Bistroköket erbjuder Botildenborg också workshops för företag med kunder.

Med mat och möten skapar Botildenborg magi.

Läs mer om Botildenborgs arbete och arrangemang på www.botildenborg.se