Taco på torsk, fänkål, grönkål, kummin och groddar

Torsktärningar med smak av vitlök, fänkål och kummin på tortillabröd med avokadomajonnäs. Njut en mexikansk klassiker i nordisk tappning redan på fredag!

Ingredienser
4 portioner

2 torskfiléer á 225 gr/styck
4 tortillabröd
3 kvistar grönkål
1 ask alfagroddar
1 fänkål
2 citroner
1 salladshuvud
1 röd lök
1 vitlöksklyfta
1 matsked brödkummin
2 kvistar dill
2 kvistar persilja
2 matskedar rapsolja

Avokadomajonnäs:
250 g majonnäs
2 stycken avokados
Skal från en citron
Svartpeppar

Så här gör du

1. Skär torskfiléerna i fina kuber.
2. Repa bladen av grönkålens grova stjälkar och skölj dem sedan i kallt vatten.
3. Skala och hacka gul lök samt vitlök. Riv skalet från citronerna.
4. Skiva fänkålen. Plocka dill och persilja och grovhacka dem.
5. Kärna ur och skopa ur avokadon. Mosa dem och blanda ihop med majonnäs och citronskal. Krydda med svartpeppar.
6. Hetta upp en stekpanna på hög värme. Tillsätt lök, vitlök och rör sedan om. Lägg i torsk, fänkål, grönkål och brödkummin. Stek i cirka 2 minuter. Rör om då och då. Avsluta med att lägga till den hackade dillen, persiljan och citronskal.
7. Lägg avokadomajonnäsen i botten av tortillabrödet och addera den nystekta tacoblandningen direkt från pannan ovanpå. Toppa med sallad. Vik ihop och njut!

Torsktacos