Stekt toast med svamp, spenat och halloumi

Läcker toast med nordens svamp och medelhavets halloumi. Bröden toppas med riven parmesan och garneras med vattenkrasse. Ett matigt mellanmål eller en mindre måltid som hela familjen kan dela och njuta av tillsammans.

Ingredienser
För 4 portioner

4 skivor ljust bröd
200 g shiitake svamp
200 g ostronskivling
200 g trattkantareller
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
100 g spenat
200 g halloumi
50 g smör
2 msk rapsolja
50 g riven parmesan
Vattenkrasse
Flingsalt
Svartpeppar

Så här gör du
1. Dela shiitakesvamparna på hälften och riv ner ostronskivlingen i mindre bitar.
2. Skala och hacka löken.
3. Skiva halloumin och bryt den i mindre bitar. Skölj spenaten.
4. Hetta upp en panna på hög temperatur och tillsätt smör samt olja.
5. Lägg i löken och fräs den, addera sedan svampen. Stek på hög temperatur i 3-4 minuter.
6. Lägg till sist i halloumin och spenaten, stek vidare en minut, lägg sedan innehållet åt sidan.
7. Torka ur pannan med hushållspapper och ställ tillbaka på hög temperatur, tillsätt olja och stek brödet gyllenbrunt.
8. Lägg svampen på det rostade brödet, toppa med parmesanost, vattenkrasse, flingsalt och svartpeppar.

Tips: Den föreslagna svampen kan bytas ut mot någon/några av dina favoritsvampar

Svamp- och halloumitoast