Nordisk pytt i panna på oxbringa, rökt sidfläsk och korv

En höstig pytt på pumpa, korv, sidfläsk och oxbringa. Serveras med en crème fraiche med smak av dijonsenap. Att avnjutas direkt ur grytan – det blir både trevligare och mindre disk.

Ingredienser
För 4 portioner

250 g kokt oxbringa
250 g rökt sidfläsk
4 korvar med hög kötthalt
1 butternutpumpa
2 rödlökar
1 gul lök
2 kvistar persilja
Inlagda rödbetor
50 g smör
2 msk rapsolja

Senaps-crème fraiche:
250 g crème fraiche
3 msk dijonsenap
1 citron

Så här gör du
1. Skiva oxbringan tunt och skär korven i halvcentimeterlånga bitar. Tärna fläsket lika fint som korven.
2. Skala pumpan och skär ner den i större tärningar.
3. Hacka gul och röd lök.
4. Plocka och skölj persilja. Skär den sedan grovt. Dela de inlagda rödbetorna på hälften.
5. Blanda crème fraichen med senap och citron(både saft och skal).
6. Hetta upp en stekpanna (eller gjutjärnsgryta) med hög kant på hög temperatur. Tillsätt smör och olja.
7. Tillsätt lök, pumpa, sidfläsk och korv i pannan och stek i 3-4 minuter. Rör om då och då.
8. Lägg till sist i oxbringan, stek den i 2 minuter och avsluta sedan med att strö över den skurna persiljan, inlagda rödbetorna och senaps-crème fraichen.

Tips: För variation kan något av de proteinrika delarna i pytten bytas ut mot en grönsak såsom morot, rotselleri eller potatis.

Nordisk pytt