Kalvschnitzel med pepparrot, äggula och persilja

En kalvschnitzel som steks à la minute. Toppas med persilja, äggula och pepparrot. Serveras med en fräsch grönsallad och citron. Lika enkel som pepprigt god!

Ingredienser
För 4 portioner

4 schnitzlar av kalvinnanlår à 160 g/styck
2 kvistar persilja
1/2 pepparrot
4 äggulor
2 matskedar rapsolja
50 g smör
1 citron
Salt & svartpeppar

Grönsallad:
1 salladshuvud
1 röd endive
1 huvud romansallad
1 citron
2 matskedar olivolja

Så här gör du

  1. Lägg schnitzlarna på ett fat. Salta och peppra dem på båda sidor.
  2. Skölj och plocka bladen från persiljekvistarna. Skär dem sedan grovt.
  3. Knäck äggen och separera gulan från vitan. Äggvitan kan med fördel användas till annan matlagning. Skala och riv pepparroten.
  4. Hetta upp stekpannan på medel/hög temperatur, tillsätt både olja och smör.
  5. Stek schnitzlarna cirka 2 minuter per sida.
  6. Lägg upp schnitzlarna på tallrikar, strössla pepparrot och skuren persilja över. Lägg på en äggula. Servera tillsammans med grönsallad och en citronklyfta.

Tips: Kalvschnitzeln kan även serveras dubbelpanerad i ägg och ströbröd.

Kalvschnitzel