Kalvgryta Spezzatino

En mustig kalvgryta med potatistärningar och zucchini. Med en kalvfond som bas blandas vita bönor, oliver och krossad tomat. Smaken lyfts ytterligare med salvia och rosmarin. Lika gott som ett långkok – fast serveras på 30 minuter!

Ingredienser
4 portioner

500 g kalvgrytbitar
1 zucchini
2 rödlökar
500 g krossade tomater
5 dl kalvfond
2 dl vitt vin
200 g urkärnade oliver
200 g kokta vita bönor
8 potatisar
1 kvist rosmarin
1 kvist salvia
1 citron
1 msk harissa
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja

Så här gör du
1. Skär ner zucchini och potatis i större kuber. Skiva rödlöken och hacka vitlök.
2. Plocka rosmarin och salvia, hacka ner fint.
3. Hetta upp en gryta på hög temperatur och tillsätt olivolja, lök, vitlök och zucchini.
4. Lägg sedan i grytbitarna, rosmarin och salvia. Låt steka i 3-4 minuter och rör om då och då.
5. Häll på vitt vin, krossade tomater, kalvfond, harissa, potatis, oliver och vita bönor. Låt koka i 20-30 minuter.
6. Riv ned citronskal och smaka av med salt och svartpeppar. Färdigt att servera!

Tips: Koktiden på grytan kortas ytterligare om du skär ner grytbitarna i mindre bitar.

Kalvgryta Spezzatino