Climadiff

Climadiff är en ledande leverantör av vinkylar och vinlagringsskåp med ett brett sortiment, god kvalitetoch estetiskt tilltalande produkter.

Marbodal Arkitekt plus ljusgrå

Climadiff grundades 1997 i Marseille i Frankrike, av vinkännaren och branscherfarne Renaud de Barry, direkt ättling till en vingeneration som sträcker sig ända tillbaka till 1700-talet. Med lång erfarenhet är vi idag Frankrikes nummer #1 vad gäller vinlagring.

Climadiffs produkter är genomtänkta i såväl design som funktion och låter dig tryggt anförtro din samling för önskat ändamål.

Tillsammans med Climadiffs systervarumärke Avintage skapar de ett heltäckande sortiment för såväl ideal och säker lagring som för perfekt serveringstemperatur av ditt vin!

Vad behöver man tänka på innan man bygger in en inbyggbar vinkyl?

En inbyggbar vinkyl är tillverkad på ett sätt som gör att den tål att byggas in under exempelvis köksbänk och liknande. Enheterna är ofta försedda med ventilation undertill (vid sockeln), vilket gör att de kan stå tätt utan att överhettas.
De inbyggbara vinkylarna kan man installera själv, men vi rekommenderar att man vänder sig till en behörig fackman för installation - detta för att få det riktigt snyggt

Climadiff

Vad behöver man tänka på innan man bygger in en integrerbar vinkyl?

Många som planerar att investera i ett nytt kök ser mervärdet i en integrerbar vinkyl. Denna enhet har ventilation baktill och måste ha en ”luftcirkulation” för att inte över- hettas. Placerar man exempelvis vinkylen i ett högskåp måste man se till så att det finns ett ventilationsgaller nertill i högskåpet där luften kan komma in, samt ett ventilationsgaller upptill (och baktill) så att luften/värmen från vinkylen kan komma ut.

Att bygga in en integrerbar vinkyl kan vara lite mer komplicerat än en inbyggbar vinkyl. Vi rekommenderar därför, för att få en korrekt installerad enhet, att man vänder sig till en behörig fackman för hjälp.

5 gyllene regler för vinlagring

En äkta Climadiff

Vinlagringsskåp